MANAGEMENTUL PRIVAT A PORNIT CU STÂNGUL Pleacă Heinrich Vystoupil de la conducerea "Tarom"?

Alexandru Sârbu
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 29 octombrie 2012

Pleacă Heinrich Vystoupil de la conducerea "Tarom"?

Heinrich Vystoupil ar fi renunţat la funcţia de director general al "Tarom", potrivit surselor de presă. Se pare că pretenţiile salariale ale domniei sale ar fi fost considerate exagerate de către Consiliul de Administraţie (CA) al companiei.

Valentin Preda, secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), a declarat că o decizie cu privire la situaţia lui Heinrich Vystoupil ar urma să fie luată în această săptămână. Domnia sa a precizat: "Noul CEO desemnat a avut anumite pretenţii pe care membrii Consiliului de Administraţie nu le-au acceptat. Este vorba despre unele condiţii financiare. Noul director nu semnase contractul de mandat. Săptămâna viitoare vom avea o discuţie cu dânsul la Ministerul Transporturilor pentru a găsi un punct comun. În cazul în care nu ne vom înţelege, sunt şi alte nume pe lista scurtă pentru înlocuirea sa".

La rândul său, Dan Pascariu, preşedintele CA "Tarom", ne-a declarat că negocierile privind contractul cu Heinrich Vystoupil sunt în desfăşurare, până în prezent nepunându-se problema ca acesta să fi renunţat.

Potrivit unor surse din ministerul de resort, citate de Mediafax, administratorii "Tarom", aleşi în urma procedurii de selecţie, negociază până astăzi inclusiv încheierea contractelor de mandat cu reprezentanţii MTI în AGA companiei de transport aerian, iar Heinrich Vystoupil, desemnat director general, nu este de acord cu prevederile din contractul său.

În cazul în care Heinrich Vystoupil nu va semna contractul de mandat, compania care a recrutat membrii CA, asocierea PricewaterhouseCoopers - D&B David şi Baias - George Butunoiu, ar urma să propună în locul său o nouă persoană din lista scurtă de candidaţi. După nominalizare, urmează o nouă Adunare Generală a Acţionarilor care să valideze noul membru al Consiliului de Administraţie, iar Consiliul va trebui ulterior să aleagă un nou director executiv dintre membrii săi.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Ovidiu Silaghi consideră că situaţia de la "Tarom" trebuie administrată de Consiliul de Adminis­traţie numit în urmă cu zece zile.

"Nu mai este problema mea. În momentul în care am numit Consiliul de Administraţie, Consiliul trebuie să semneze contractele de mandat. Dacă unul din Consiliul de Administraţie refuză să semneze contractul de mandat şi nu reuşeşte să şi-l negociere corespunzător nu mai este treaba mea, este treaba Consiliului de Administraţie", a declarat Silaghi, citat de Agerpres.

Ministrul de resort a confirmat faptul că pretenţiile financiare ale austriacului desemnat director executiv erau foarte mari.

Heinrich Vystoupil a fost ales în funcţia de director general al "Tarom" pe 17 octombrie, fiind primul manager privat numit la conducerea unei companii aflate în proprietatea statului. Până la semnarea contractului de mandat, conducerea este asigurată de către Sorin Georgescu, care a ocupat poziţa de director de general şi până la numirea managementului privat.

Preşedinte al CA "Tarom" a fost ales Dan Pascariu, iar vicepreşedinte, Valentin Macec, consilier personal al Ministrului Trans­porturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi. Ceilalţi membri ai CA sunt Dumitru Prunariu, preşedintele Consiliului Ştiinţific al Agenţiei Spaţiale Române, Lucian Isar, fos­tul Ministru Delegat pentru Mediul de Afaceri, Ciprian Ladunca, director financiar şi director general adjunct al "Alico" România, şi omul de afaceri Marius Ghenea. Fiecare dintre cei patru urmează să conducă fiecare câte un comitet: Dumitru Prunariu pe cel Operaţional şi de Siguranţă, Lucian Isar, pe cel de Audit, Ciprian Ladunca, pe cel Financiar şi de Administrare a Riscurilor, iar Marius Ghenea, pe cel de Guvernanţă Corporativă, Nominalizare şi Remunerare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb