MANAGER GENERAL COCA-COLA: "Nu vor urma scăderi salariale, ca urmare a transferului contribuţiilor"

George Forcoş
Macroeconomie / 13 noiembrie 2017

"Nu vor urma scăderi salariale, ca urmare a transferului contribuţiilor"

Actualizare 20:50 Premierul Mihai Tudose: "O mare companie a înţeles că transferul contribuţiilor reprezintă o oportunitate pentru a-şi fideliza angajaţii"

Prim-ministrul Mihai Tudose a precizat astăzi că asigurările date de managerul general al Coca-Cola HBC România privind menţinerea nivelului salarial este o dovadă că transferul contribuţiilor reprezintă o oportunitate pentru fidelizarea angajaţilor.

Redăm integral mesajul postat de premier pe contul de Facebook: "Am avut astăzi o întâlnire cu managerul general al Coca-Cola HBC România şi preşedinte al Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham), Jaak Mikkel. Acesta mi-a dat asigurări că nu vor exista scăderi salariale ca urmare a transferului contribuţiilor sociale.

Faptul că o mare companie precum Coca-Cola a înţeles că transferul contribuţiilor reprezintă o oportunitate pentru a-şi fideliza angajaţii este încă o dovadă că nu trăim în realităţi paralele, aşa cum reclamă unii sindicalişti şi că această măsură va conduce la o economie sănătoasă.

Coca-Cola are în România peste 1500 de angajaţi, iar indirect susţine 19.900 de locuri de muncă, aducând 448 de milioane de euro pentru economia românească."

(G.F.)

----------

Jaak Mikkel, manager general Coca-Cola HBC România, a precizat astăzi, în cadrul întâlnirii cu premierul Mihai Tudiose că în urma transferului contribuţiilor sociale de la angajaţi la angajatori nu va exista un impact negativ asupra angajaţilor şi nu vor urma scăderi salariale.

Potrivit unui comunicat de presă, Jaak Mikkel a prezentat premierului impactul socio-economic pe care prezenţa sistemului Coca-Cola o are în ţara noastră. Astfel, sistemul Coca-Cola angajează, în total, în România, peste 1.500 de persoane, iar pe întregul lanţ de valoare sunt susţinute 19.900 de locuri de muncă, ceea ce echivalează cu 0,3% din întreaga piaţă locală a forţei de muncă.

Potrivit sursei citate, Coca-Cola pe plan local aduce o valoare adăugată de 448 milioane de euro în economia românească. Această valoare este echivalentul a 0,3 puncte procentuale din Produsul Intern Brut (PIB) al României. Peste 50% din această valoare, generată de întregul lanţ de valoare Coca-Cola, reprezintă contribuţia la bugetul de stat: 241 milioane de euro, ceea ce echivalează cu 0,8% din toate taxele încasate de statul român.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb