Managerii EADS, în proces pentru insider trading

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 decembrie 2013

Oficialii "Lagardere" s-au declarat "surprinşi" de decizia de a se prezenta în instanţă, iar cei ai "Daimler" au spus că analizează rechizitoriul.

Oficialii "Lagardere" s-au declarat "surprinşi" de decizia de a se prezenta în instanţă, iar cei ai "Daimler" au spus că analizează rechizitoriul.

Şapte foşti şi actuali executivi ai "European Aeronautic, Defence & Space" Co. (EADS) vor fi chemaţi în instanţă pe fondul acuzaţiilor de insider trading cu privire la vânzarea unor acţiuni ale grupului aerospaţial şi de apărare.

Printre aceştia se numără John Leahy, directorul de vânzări al producătorului de avioane "Airbus" (companie deţinută de EADS), Alain Flourens, directorul programului A380 Superjumbo, Andreas Sperl, şeful diviziei EADS care transformă avioanele de pasageri în cargo-uri, şi Olivier Andries, cel care conduce divizia de motoare Turbomeca din cadrul "Safran" SA.

Procesul este menit să afle dacă, în 2006, executivii în cauză au vândut acţiuni în baza unor informaţii confidenţiale (insider trading) referitoare la amânarea cu cel puţin a şase luni a programului A380 Superjumbo. Procuratura din Paris a informat, luni, că producătorul auto german "Daimler" AG şi compania franceză de media "Lagardere" SCA - la acel moment acţionari ai EADS - se confruntă, de asemenea, cu instanţa de judecată cu privire la înstrăinări. "Lagardere" şi "Daimler", fondatori ai EADS, şi-au redus fiecare deţinerile cu 7,5% în aprilie 2006, iar directorii şi-au înstrăinat acţiunile în lunile precedente. Titlurile EADS au pierdut 26% în 14 iunie 2006, în urma anunţului privind amânarea programului A380.

Grupul EADS, care nu apare ca parte în cadrul investigaţiei procurorilor, consideră că acuzaţiile la adresa executivilor sunt "fără temei".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb