Managerul privat la "Tarom", anunţat până miercuri

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 8 octombrie 2012

Managerul privat la "Tarom", anunţat până miercuri

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) urmează să anunţe săptămâna aceasta managerul privat pentru compania "Tarom", au declarat pentru ziarul BURSA oficiali din minister. Anunţul ar urma să fie făcut cel târziu miercuri, ne-au precizat domniile lor.

Ministrul Trans-porturilor, Ovidiu Silaghi, afirmase, pe 30 septembrie, că MTI va face public numele persoa-nei selecţionate să asigure conducerea "Tarom" în prima săptămână a lunii octombrie.

Lista scurtă de candidaţi conţine zece nume, toate străine, a precizat domnia sa. "Am avut cinci interviuri vineri, urmează să mai avem cinci oameni intervievaţi luni, urmând ca pe săptămâna viitoare, probabil vineri, să dăm numele managerului selecţionat să conducă < Tarom >. Toţi sunt manageri, din păcate, o spun cu durere, toţi sunt străini, în short list-ul primit de la < PricewaterhouseCoopers > toţi sunt străini, toţi cu o bogată experienţă în domeniu, au mai condus companii importante în domeniul aviaţiei", declara atunci Ovidiu Silaghi.

O listă apărută în presă îi avea, drept principale propuneri, pe britanicul Mark Darby, pe norvegianul Finn Thaulow şi pe lituanianul Vidas Zvinys.

Pentru cele şapte poziţii de membru în Consiliul de Administraţie (CA) al "Tarom", consorţiul de recrutare a propus o listă scurtă cu douăzeci şi patru de persoane, majoritatea români, din domenii variate, precum cel bancar, cel juridic, cel turistic, cel antreprenorial şi cel al adminitrării de investiţii.

Sindicaliştii de la "Tarom" nu sunt de acord cu aducerea unui manager străin la conducerea companiei, considerând că un profesionist din ţara noastră ar fi mai potrivit. Domniile lor ne-au declarat că au propus mai multe nume pentru această poziţie, însă niciunul nu s-a regăsit pe lista înaintată de către consorţiul care se ocupă cu recrutarea noului director general, ci doar într-un număr restrâns, pe cea cu membrii Consiliului de Administraţie.

Sindicaliştii nu sunt de acord nici cu strategia de privatizare a "Tarom", considerând că valoarea la care compania este evaluată, de 400 milioane euro, nu este cea reală.

Domniile lor reclamă faptul că, deşi strategia de privatizare a primit, anul trecut, avizul negativ din partea Comisiei tripartite de Dialog Social din cadrul MTI, Guvernul a decis să continue cu aceasta.

Ministerul Transporturilor a mandatat, la finalul lunii iulie, asocierea PricewaterhouseCoopers (PwC)-D&B David şi Baias-George Butunoiu să recruteze managementul superior, respectiv directorii generali şi membrii CA, pentru companiile aflate sub autoritatea instituţiei cu o cifră de afaceri mai mare de 7,3 milioane euro.

Guvernul s-a angajat să listeze 20% din acţiunile "Tarom" la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) până la sfârşitul acestui an. Intermedierea urmează să fie realizată de către consorţiul format din "Carpatica Invest" şi "Swiss Capital".

Reprezentanţii MTI ne-au declarat că, în cazul în care, la momentul vânzării acţiunilor, un investitor strategic ar solicita un procent mai mare din capitalul social al companiei, Ministerul ar urma să modifice strategia de privatizare, cu suplimentarea cerută.

Prospectul pentru listare ar urma să fie validat de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) până la 12 noiembrie, iar oferta publică iniţială (IPO) să aibă loc începând cu data de 15 noiembrie, au mai afirmat domniile lor.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. sobolanilor de sindicalisti nu le convine schimbarea....cu atat mai mare va fi satisfactia cand o sa-i vedem pusi la munca:))

    1. 1. Nu sunt de acord cu dvs dle petre ! In cazul de fata evaluatorul ,acelas pagubos strain Pricewaterhouse si Butunoiu et Co,evident ca au p[ropus straini. Desi jn cadrul gastii de evaluatori Pwc lucreaza si multi romani.2. Dl Silaghi isi asuma un risc urias , Cu caracter penal ,dle ministru Silaghi.Impreuna cu dl Ponta ! 3 .Administratorul strain va reprezenta ,in mod sigur interese straine,ducand la pierderi uriase prin concesionari mascate de piete,in cazul de fata rute de zbor.4 Sindicalisti au drerptate iar dvs dle petre se pare ca reprezentati pe cineva sau sunteti un biet postac de circumstanta ! In acest din ultim caz ,ori va treziti ,ori va documentati. 5. Taromul este o avutie nationala iar gasca usl-ista incearca sa faca rost de bani pentru alegeri.

      ca de bine ce l-au administrat romanii, a ajuns sa manance subventii de la buget cu nemiluita, ca sa isi plimbe sindicalistii si directorii fundurile alea grase pe banii si munca noastra de bieti platitori! mai lasa-ma cu teorii din astea ca sa ne prostesti sa va tinem in spate osanza de o puneti pe voi! nu va convine? plecati la alta companie!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb