Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, marţI seară, că în 21 martie va avea loc Congresul partidului, care se va desfăşura "în aceeaşi procedură - proiect politic şi o echipă".
Ciolacu a spus că nu va merge în echipa sa cu preşedinţi de organizaţii, dar din aceasta va face parte Lia Olguţa Vasilescu.
"S-a terminat această luptă pentru funcţii în PSD", a mai spus el.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.03.2020, 07:14)
N-a fost sa fie la calendele lunii februarie, poate la calendele grecesti ....
2. PSD si con(re)gresul
(mesaj trimis de ciolanu în data de 04.03.2020, 19:56)
PSD poate face cate congrese vrea.
La urmatoatele alegeri, fie la termen, fie anticipate acest partid va avea un esec rasunator. Mai mult de 20, 25 la suta din voturi nu va obtine, indiferent ce presedinte va avea.
Pe de alta parte, Liberalii, indiferent daca vor acorda maririle de pensii si salarii sau nu, vor avea peste 40 la suta din voturile romanilor. Aceasta in conditiile in care isi mentin actuala politica si actioneaza concret.
Iata si de ce.
PSD, a avut dupa revolutie, mereu, voturile celor din Sistemul National de Aparare. Acestea nu reprezentau in sine un numar deosebit de mare de voturi. Insa fiecare militar, politist, pompier, lucrator la SRI, fiecare lucrator din penitenciare, are familie, rude, prieteni, vecini.
Fiecare pensionar ce provine din SNAp, are copii, nepoti, rude, vecini, prieteni.
Dar, in general, aceste categorii de cetateni, pensionari si activi, sunt respectati si ascultati acolo unde traiesc, de cercul lor apropiati si rude. Parerea lor conteaza. Sa nu mai vorbim de fostii securisti sau de cei din SRI si servicii care au pregatirea profesionala si sunt capabili sa influenteze opinia publica.
Iata asadar, ca cei aprox. 600. 000 de votanti din SNAp, activi si pensionari, impreuna cu cei din preajma, fiecaruia, adica inca 4, 5 votanti - copii, nepoti, rude, vecini, prieteni, se aduna 2,6 - 3 milioane de votanti, adica aprox 16 la suta din electorat.
Dar, politica PSD-ului din ultimii ani a fost in dezacord serviciile si negativa fata de salariatii din SNAp. si, mai ales fata de pensionarii.
Masurile adoptate de PSD si fostul ministru al muncii Vasilescu, in privinta salariilor si pensiilor militare au nemultumit intregul sistem.
Prin politica sa discriminatorie fata de acesti cetateni, PSD-ul si-a indepartat acest electorat si distrus orice intentie de vot in favoarea PSD. din partea acestora.
Pe de alta parte, liberalii, mai ales prin presedintele Orban, au stiut sa-si apropie acest electorat.
Ca urmare PSD-ul, care la ultimele alegeri parlamentare a o cota avut 39, 40 la suta din voturi a ajuns la 20 -25( si se poate si mai rau), asadar a pierdut 15- 20 la suta din electorat.
Dupa cum se vede, Liberalii au atras acest electorat si, de la 20, 25 la suta cat au avut la ultimele alegeri parlamentare, au ajuns acum, impreuna cu votantii lor fideli, la 40 la suta sau mai mult din intentiile de vot.
Asa ca PSD-ul poate face cate congrese vrea. Regresul este cert si ireversibil.