Marcel Ciolacu: "ANAF a început să-şi facă treaba şi să colecteze aproape de ţinta asumată"

S.B.
Politică / 16 noiembrie 2023

Marcel Ciolacu: "ANAF a început să-şi facă treaba şi să colecteze aproape de ţinta asumată"

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, că ANAF a început să-şi facă treaba şi să colecteze aproape de ţinta asumată, astfel că în luna octombrie colectarea veniturilor a ajuns la un nivel record de 40 de miliarde de lei, informează news.ro.

Premierul a mai spus că a elimina evazioniştii care fură zeci de miliarde an de an este cheia pentru a obţine fondurile necesare şi pentru creşterile de pensii, şi pentru educaţie, şi pentru sănătate şi a precizat că anul viitor nu vor fi taxe noi.

Premierul a declarat în deschiderea şedinţei de Guvern că vine cu o veste bună. "ANAF a început să-şi facă treaba şi să colecteze aproape de ţinta asumată. În octombrie colectarea veniturilor a ajuns la un nivel record de 40 de miliarde de lei. Sunt convins că, păstrând acelaşi ritm până la finele anului şi ţinând sub control cheltuielile neesenţiale, vom respecta ţinta de deficit agreată cu Comisia Europeană", a spus premierul.

Ciolacu a precizat că "un argument în plus sunt acţiunile mult mai susţinute contra evaziunii fiscale, pe care le-am văzut cu toţii în ultimele zile".

"Din punctul meu de vedrere, în sfârşit, instituţiile statului încep să arate determinare împotriva celor care fraudează banii românilor. Iar a elimina evazioniştii care fură zeci de miliarde an de an este cheia pentru a obţine fondurile necesare şi pentru creşterile de pensii, şi pentru educaţie, şi pentru sănătate", a declarat premierul Marcel Ciolacu.

El a continuat: "Am spus foarte clar că anul viitor nu vor fi taxe noi. Vreau un singur lucru, în schimb, vreau să-şi plătească taxele şi cei care nu plăteau până acum, cei care fraudau statul şi care fură din sănătatea, educaţia şi pensiile românilor".

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Da, bravo !!!

    Oare ? vor tine-o ,lafel ! 

    1. Domnule CIOLACU. Cred ca este timpul ca ANAFul sa se ocupe si de veniturile unor politicieni care se lauda cu averi stranse din asazisa lor munca cinstita. Ce ziceti de o verificare a averilor lui Rares Bogdan si Sighiartau de la PNL. Cred ca acest lucru este foarte simplu. Nu poti sa lucrezi in PRESA si sa te lauzi ca din datul din gura sa strangi o avere impresionanta. La Sighiartau,nu trebuie decat sa i se verifice firmele pe care le detine si profiturile aduse lui profitul personal.Daca tot se verifica firmele si veniturile unor antrprenori romani care muncesc cinstit,de ce nu ar fi verificati si cei doi PNListi care sunt impotriva PENSIONARILOR,si sustinerea firmelor STRAINE. Oare STRAINII care detin mari firme in Romania si au CASTIGURI foarte mari,nu obtin acele castiguri din munca romanilor.? Atunci,sa plateasca TAXE si IMPOZITE la fel cum platesc MARILE FIRME din tarile lor,catre statul mama. Pai cum,Pentru unii MUMA si pentru altii CIUMA. Cred ca nu suntem un STAT BANANIER ci un STAT cu DREPTURI EGALE cu celelalte Tari din cadrul UE.!

    peste noapte, ANAF rezolva colectarea veniturilor statului. Nu e prost cel ce o spune, adica Ciolacu, prost este cel ce crede minciunile ciolacului...

    Să înțelegem că ANAF are un targhet de încasări...din amenzi...că altfel nu-mi explic cum de peste noapte....boom încasările la buget și-au revenit....bănuiesc că și rutiera are targhet de încasări și poliția locală.....toți sunt axați pe amenzi că sa aduca bani la buget.Dar de prevenție și cooperare cu mediul privat nu se aude nimic.Sa înțeleg că se vine cu sperietoarea cu mărirea taxelor și impozitarea modificarea legilor privind plafoanele de plăți și după care cresc încasările la buget că prin minune.Asta e scenariul?Romania loc de joaca pentru lacomi.

    Daca toate babele din piata ar plati impozit pe ata de la legatura de patrunjel s-ar rezolva si problemele bugetare ale Romaniei.

    In rest nu ne trebuie scanere la vama, camere video nu, las ca ne intelegem noi...deci cat ziceai ca are vaporul asta de 500 de tone...numai 10, parea mai mare, in sfarsit sa nu ne certam de la atata lucru...lasa ca ne intelegem noi, oameni suntem, sa fie bine pentru toata lumea...casa nu fie rau...

    Barbati de stat, cu viziune si misiune. 

    Ce fel de guvernare lasa spitalele fara bani și da legi pe care le revocă după scurt timp?

    1. romaneasca?

    Problema încasării de TVA din Romania și a evaziunii este clară... Multinaționalele și corporațiile încasează cel mai mult TVA de la populație...asta însemna că nu se virează către bugetul de stat...

    1. Dar de vreti dvs. sa stricati obiceiul pamantului? Sa vireze multinationalele ceva firfirei la buget...? Pai spagatul pentru ce l-au dat?

      N-ati inteles nimic din evaziune.

      Multinationalele scot profiturile, taxele le platesc, altii fac evaziune!

      Aia cu statia GPL de la crevedia, aia faceau evaziune! 

    "Din punctul meu de vedrere, în sfârşit, instituţiile statului încep să arate determinare împotriva celor care fraudează banii românilor. Iar a elimina evazioniştii care fură zeci de miliarde an de an este cheia pentru a obţine fondurile necesare şi pentru creşterile de pensii, şi pentru educaţie, şi pentru sănătate"

    Cand reusit sa ii rezolvati pe astia mentionati mai sus dau o lada de bere pentru toti membrii de partid care raman in libertate. 

    Hooopa, hooopa...cum de s-a rezolvat, asa peste noapte, problema colectarii de la ANAF?

    Oare cei mai mari baroni locali PSD (cum ar fi Olguta de la Craiova, Gentea de la Pitesti, Pucheanu de la Galati, etc.) si-au trimis geamantanele cu spaga direct la ANAF? 

    parlamentarii isi ridica salariile in cash de 21000 mii lei de 28000 mii lei …..

    s c c r e t  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb