Marian Neacşu a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului

G.B
Politică / 7 decembrie 2021

Marian Neacşu (sursa foto: Facebook)

Marian Neacşu (sursa foto: Facebook)

Marian Neacşu a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, publicată astăzi în Monitorul Oficial, potrivit Digi24.

Prin aceeaşi decizie, Tiberiu Horaţiu Gorun a fost eliberat, la cerere, din funcţia de secretar general al Guvernului, arată Agerpres.

Neacşu a ocupat din 2019 funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Marian Neacşu a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase luni închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, în februarie 2016, după ce şi-a angajat nelegal fiica la biroul său parlamentar.

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, marţi, înaintea unei noi şedinţe a liderilor din coaliţa de guvernare, că a vorbit cu premierul Nicolae Ciucă să verifice legalitatea propunerilor de numiri în funcţii publice, precum cea făcută de PSD în cazul lui Marian Neacşu ca secretar general al Guvernului. Cîţu a precizat că dacă premierul consideră că sunt "ok din punct de vedere legal" poate să le accepte.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu va interveni în actul de guvernare şi nu va impune numiri în Guvern în calitatea sa de lider de partid. Pe de altă parte, el a spus că PSD sprijină numirea lui Marian Neacşu în funcţia de secretar general al Guvernului, pentru că nu este "vreun tâlhar", ci este un om serios şi eficient.

Marcel Ciolacu spunea anterior că îşi asumă numirea lui Marian Neaşcu pentru funcţia de secretar general al Guvernului, în ciuda faptului că social-democratul are o condamnare pentru conflict de interese. Condamnarea lui Neacşu pentru conflict de interese e "depăşită juridic" şi nici nu apare în cazier, a punctat Marcel Ciolacu. El a adăugat că premierul Nicolae Ciucă a fost informat despre acest lucru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb