Marian Sârbu: "Rectificarea bugetară nu va afecta creşterea pensiei minim garantate"

N.I.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 9 aprilie 2009

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Marian Sârbu, a declarat, ieri, în cadrul unei întâlniri ce a avut loc cu membrii comisiei de specialitate din Camera Deputaţilor, că rectificarea de buget preconizată nu va afecta creşterea pensiei minim garantate sau a valorii punctului de pensie.

Ministrul Marian Sârbu a afirmat că proiectul de Ordonanţă de Urgenţă, referitor la rectificarea bugetară, nu va aduce modificări considerabile bugetului ministerului pe care îl conduce, iar sumele care sunt alocate bugetului de asigurări sociale va rămâne neatins, informează Newsin.

Marian Sârbu a explicat: "În proiectul de ordonanţă, la pensii sau alocaţii pentru şomaj nu avem diminuări. Creşterea pensiei minim garantate la 350 de lei, de la 1 octombrie, precum şi creşterea punctului de pensie cu 3% sunt repere de protecţie socială ce rămân neatinse". În ceea ce priveşte Ordonanţa de Urgenţă care ar urma să limiteze sporurile bugetarilor, Sârbu a susţinut că scopul principal al acesteia este să nu conducă la concedieri din sectorul public.

Ministrul a declarat: "În urma negocierilor cu sindicatele, sporuri precum cele de vechime sau de noapte rămân. În schimb, celelalte sporuri vor avea valori maximale, iar ordonatorii de credite le vor putea negocia, în limita cheltuielilor".

Sârbu a susţinut că ordonatorii de credite capătă astfel un instrument legal de flexibilizare a salarizării din sectorul bugetar, astfel încât aceştia să evite disponibilizările. "Ordonanţa este un instrument juridic ce flexibilizează puţin problema personalului pentru a evita concedierile, pentru că nu aceasta este soluţia pe care o dorim, iar organizaţiile sindicale au considerat raţională această soluţie", a conchis ministrul

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb