Mariana Gheorghe va rămâne încă patru ani la conducerea OMV Petrom

Elena Deacu
Piaţa de Capital / 25 martie 2015

Foto: Lăcrămioara Diaconu-Pintea

Foto: Lăcrămioara Diaconu-Pintea

Lăcrămioara Diaconu-Pintea preia conducerea diviziei care gestionează activitatea de gaze şi energie

Consiliul de supraveghere al OMV Petrom (SNP) a prelungit cu patru ani mandatul Marianei Gheorghe de preşedinte al Directoratului companiei şi de director general executiv.

Consiliul de supraveghere al OMV Petrom (SNP) a numit pentru următorii patru ani membrii Directoratului companiei.

Dintre cei cinci membri ai Directoratului, unul singur este nou, Lăcrămioara Diaconu - Pinţea, care înlocuieşte pe Cristian Secoşan.

Lăcrămioara Diaconu-Pinţea va fi responsabilă cu activitatea de Downstream Gas, începând cu 17 aprilie 2015, ca urmare a încetării mandatului lui Cristian Secoşan.

Gerhard Roiss, Preşedinte al Consiliului de Supraveghere OMV Petrom, a declarat: "Doresc să îi mulţumesc dlui Secoşan pentru contribuţia sa la performanta companiei din ultimii ani. Expertiza dlui. Secoşan în sectorul energetic a ajutat la eficientizarea diviziei de gaze şi electricitate, astfel încât să poată face faţă mai bine mediului de afaceri dificil. În timpul mandatului său divizia a fost reorganizata pentru a îmbunătăţi orientarea către piaţă. Îi mulţumim pentru eforturile sale şi îi dorim succes în viitoarele sale planuri de afaceri.

De asemenea, îi urez bun venit Lăcrămioarei Diaconu-Pinţea în poziţia de membru al Directoratului OMV Petrom. Ea lucrează în cadrul companiei de 17 ani şi a fost implicată în proiectul centralei electrice Brazi încă de la început. Odată cu această numire mă bucur sa subliniez diversitatea Directoratului OMV Petrom, 40% fiind reprezentat de femei şi de asemenea faptul că români care s-au dezvoltat în cadrul companiei si al Grupului OMV sunt acum parte din managementul la vârf".

Lăcrămioara Diaconu-Pinţea, 41 de ani, a absolvit Finanţe în cadrul ASE Bucureşti în 1997 şi a absolvit un program MBA la Wirtschaftsuniversitat Wien (Universitatea de Economie din Viena) în 2009. Ea şi-a început cariera în OMV Petrom în 1998 în cadrul departamentului de Strategie, Planificare şi Dezvoltare. Ulterior a deţinut diverse poziţii de management în cadrul OMV Petrom, de la Director Dezvoltare Corporativă cu atribuţii în Fuziuni şi Achiziţii, Strategie şi Relaţia cu Investitorii la Director al Unităţii de Afaceri Electricitate, de la crearea acesteia în octombrie 2007. În perioada ianuarie 2012 - septembrie 2013, Lăcrămioara a fost Vicepreşedinte Relaţia cu Investitorii în cadrul Grupului OMV. În prezent este responsabilă pentru Business Support Explorare şi Producţie în cadrul OMV E&P Gmbh în Viena.

Ceilalţi membri ai Directoratului sunt: directorul financiar Andreas Matje, Gabriel Selinschi, care răspunde de activitatea de Upstream şi Neil Anthony Morgan, care răspunde de activitatea de Downstream oil.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Consiliul de Supraveghere a adoptat redenumirea segmentelor de activitate ale OMV Petrom, fără a modifica modul de organizare a companiei. Decizia a fost luată pentru a reflectă denumirile segmentelor de activitate la nivelul grupului OMV şi pentru a facilita astfel comparabilitatea rezultatelor financiare raportate în sistem IFRS.

Astfel, segmentul de Explorare şi Producţie devine Upstream, segmentul de Rafinare şi Marketing devine Downstream Oil, iar segmentul de Gaze şi Energie devine Downstream Gas.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb