Preţul cărnii de pui va creşte începând cu 2010 cu până la 20%, ca efect al neacordării subvenţiilor, iar unii producători ar putea chiar să renunţe la această activitate, au declarat pentru Agenţia NewsIn reprezentanţii Transavia, Agricola Bacău şi Avicola Călăraşi.
"Până acum, s-a primit o subvenţie de 1,60 lei/cap pui de carne, reprezentând între 15% şi 18% din preţul de cost al cărnii în viu. În situaţia în care nu se va mai acorda subvenţia, o mare parte din producători îşi vor închide porţile. În lipsa subvenţiei, va exista tendinţa de creştere a preţurilor pentru a suplini marja subvenţiei şi este foarte probabil să asistăm la scumpiri de 15- 20%", a declarat pentru NewsIn, directorul general al Transavia, Ioan Popa.
Preşedintele grupului Agricola Bacău, Grigore Horoi, a declarat pentru NewsIn că, dacă în prezent preţul la puiul gril costă la raft 10,5 lei/kilogram, din 2010, în lipsa subvenţiilor, acesta va costa până la 12,6 lei/kilogram.