Marina iraniană a primit două nave de război

G.B
Internaţional / 14 iunie 2021

Marina iraniană a primit două nave de război

Marina iraniană a preluat astăzi două nave de război în cadrul unei ceremonii transmise de televiziunea de stat, la câteva zile după anunţul intrării unei escadre iraniene în Oceanul Atlantic, prezentată ca o premieră, relatează AFP, citată de digi24.

"Ministerul Apărării a finalizat o muncă uriaşă astăzi, furnizând două nave armatei Republicii Islamice Iran: distrugătorul Dena şi o navă anti-mine", a declarat preşedintele iranian Hassan Rouhani într-un discurs.

Potrivit unui comunicat al Statului Major al armatei, Dena este "un distrugător în totalitate iranian", echipat cu "o zonă de aterizare pentru elicopter", de o "varietate de echipamente şi de sisteme de apărare şi atac", având o capacitate de "a parcurge distanţe lungi" şi echipat pentru "a distruge orice ameninţare aeriană, de suprafaţă sau submarină".

Botezată "Chahine", nava anti-mine are o lungime de 33 de metri şi este capabilă "să detecteze şi să neutralizeze diverse tipuri de mine marine", a precizat comunicatul, scrie Agerpres.

Livrarea celor două nave survine după ce armata iraniană a anunţat joi intrarea "pentru prima dată" a unei mici escadre iraniene în Oceanul Atlantic, cu scopul "de a întări capacităţile sale maritime".

Marina iraniană a pierdut la 2 iunie una din cele mai mari nave ale sale, Kharg, care s-a scufundat în Marea Oman, după mai multe ore de luptă cu un incendiu a cărui cauză este neclară şi după evacuarea echipajului.

Forţele navale ale Iranului au prezentat Kharg ca fiind o "navă-şcoală de sprijin", în serviciu "de peste patru decenii".

Însă conform GlobalSecurity.org, site american specializat în chestiuni militare, este vorba de fapt de un petrolier de realimentare şi port-elicopter construit în Marea Britanie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb