Masca ministrului şi greşelile beţivului

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Omul sf(M)inteste locul / 1 aprilie 2021

Dan Nicolaie

Politicienii sunt oameni şi greşesc. Cuvintele precedente sună uşor fals, dar un lucru este adevărat: politicienii greşesc. Ori de câte ori o fac şi sunt prinşi, susţin că acceptă pedeapsa, cu precădere atunci când prin pedeapsă se înţelege o amendă sau o mustrare părintească de la şeful ierarhic. Este foarte uşor să vorbeşti despre o pedeapsă atunci când ea nu te afectează în niciun fel sau ai impresia că nu se va aplica niciodată.

În satul din care am plecat exista un beţiv profesionist. El greşea mai des decât bea şi nu bea doar când dormea. Greşea faţă de soţie, proprii copii şi vecini în cele mai diverse moduri. Soţia şi copiii nu aveau ce să-i facă, pentru că se temeau de el, aşa că ei nu îi ziceau nimic şi el considera că nu au ce să-i reproşeze. Vecinii se săturaseră de prostiile lui, pe care nici nu le mai considerau atât de mari, şi îl ignorau cu tot cu greşeli, dar chiar şi aşa tot se mai găsea câte unul care să-i atragă atenţia. "Dacă am greşit, plătesc", susţinea senin omul, referindu-se strict la chestiunea bănească a unei plăţi. Nu avea niciodată bani şi niciun bun care ar fi putut fi transformat în aceştia. Cu timpul, alocaţiile copiilor au crescut şi i-a încolţit în cap ideea că lumea îl bănuieşte că ar avea oarece bani, aşa că dacă se mai găsea cineva să-l tragă la răspundere schimbase replica: "Dacă am greşit, să mă pedepsească Dumnezeu". Nu cred că e cazul să vă spun că era complet ateu.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ne-a informat, ieri, că toată lumea este egală în faţa legii. Recunosc, simţeam nevoia să mai aud acest lucru.

De ce a făcut-o? Se referea la faptul că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi ministrul Muncii, Raluca Turcan, au fost văzuţi fără mască de protecţie în spaţii publice, şi pe acest fond de greşeală omenească a mai adăugat că, potrivit legii, amenda poate fi dată în termen de şase luni de la săvârşirea contravenţiei.

"Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astăzi, 30 mai a.c., prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat şi nepurtarea măştii în spaţii închise". Există bănuiala că fostul premier încă nu şi-a revenit emoţional/finaciar după această amendă. În urma acestor informări/explicaţii nu mai poţi simţi nevoia de a intra în măruntaiele ideii de greşeală şi de a extrage de acolo chestiuni precum "puterea exemplului" sau "moralitatea sfătuitorului", pe care să le fluturi în faţa membrilor guvernului care nu poartă mască în timp ce propovăduiesc utilitatea purtării măştii. Este evident că ori nu înţeleg, ori nu îi interesează şi, la o adică, orice om greşeşte şi, dacă e prins, plăteşte. Evident că plătesc în felul lor, potrivit propriilor legi şi propriilor credinţe.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Niste fețe triste in fruntea țării.

    ”El greşea mai des decât bea şi nu bea doar când dormea.”

    La fel si cu minciuna la politicieni, nu se manifesta doar cand dorm. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb