MCTI a lansat licitaţia internaţională pentru reţelele locale de comunicaţii în zonele defavorizate

Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 22 aprilie 2005

Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI) a lansat ieri licitaţia internaţională pentru faza pilot a proiectului "Economia bazată pe Cunoaştere", care presupune crearea de reţele locale de comunicaţii în zonele defavorizate din România. "Proiectul pilot presupune construirea reţelelor electronice, achiziţionarea echipamentelor de comunicaţii şi servicii de integrare pentru nouă localităţi", a declarat joi ministrul comunicaţiilor, Zsolt Nagy, la Ziua Comunicaţiilor, de la CERF 2005.

Localităţile selectate sunt Pilu (Arad), Albeştii de Muscel (Argeş), Lapusnicu Mare (Caraş Se-verin), Corund (Harghita), Ostra (Suceava), Jurilovca (Tulcea), Şinca (Brasov), Aninoasa (Hunedoara) şi Tîrgu Lăpuş (Maramureş).

Fiecare dintre cele nouă comunităţi locale face obiectul unui lot de achiziţii independent, ofertanţii avînd posibilitatea să liciteze pentru unul sau mai multe loturi. Fiecare lot cuprinde achiziţia de echipamente IT ce vor fi utilizate pentru dotarea fiecărui nod al reţelei locale (primărie, şcoală, bibliotecă, punctul de Acces Public la Informaţie).

De asemenea, în componenţa fiecărui lot de achiziţie este prevăzută instalarea reţelei de comunicaţie la nivel local şi asigurarea accesului la Internet de bandă largă, precum şi la reţelele naţionale şi internaţionale de telefonie pentru fiecare dintre Reţelele Electronice ale Comunităţilor Locale (RECL).

Potrivit ministrului comunica-ţiilor, la licitaţia organizată conform procedurilor Băncii Mondiale pot participa, în calitate de ofertanţi individuali sau în parteneriat, furnizori de echipamente IT şi servicii de comunicaţii din Romînia sau din străinătate.

Caietul de Sarcini şi documentaţia pentru elaborarea şi prezentarea ofertei se poate ridica, contra cost, de la sediul MCTI - Unitatea de Management a Proiectului "Economia Ba-zată pe Cunoaştere".

Proiectul MCTI - iniţiat cu sprijinul Băncii Mondiale - va fi implementat printr-un împrumut estimat la 80 milioane dolari, iniţial fiind disponibile două milioane dolari pentru crearea de reţele ale comunităţilor locale interconectate în nouă localităţi deficitare din punct de vedere al accesului la comunicaţii şi Internet.

În următorii ani, aproximativ 300 reţele virtuale locale - "centre de cunoaştere" - vor fi înfiinţate în mediul rural şi mic urban, pentru a furniza informaţii şi servicii online către cetăţeni şi mediul de afaceri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb