Mercedes-Benz, prima companie care va primi celule de baterii de la fabrica firmei chineze CATL din Ungaria

S.B.
Companii / 13 august 2022

Mercedes-Benz, prima companie care va primi celule de baterii de la fabrica firmei chineze CATL din Ungaria

Mercedes-Benz este primul producător de automobile care va primi celule de baterii de la o nouă fabrică de 7,34 miliarde de euro pe care firma chineză CATL intenţionează să o construiască în Ungaria, a anunţat vineri grupul german, adăugând că este cel mai mare volum iniţial de comenzi pentru fabrică, informează news.ro.

Mercedes-Benz a declarat că acordul a marcat următoarea etapă în direcţia obiectivului său de a atinge o capacitate de producţie a bateriilor de peste 200 de gigawaţi oră (GWh), în opt locuri de producţie la nivel mondial, până la sfârşitul deceniului.

Fabrica, anunţată vineri de Contemporary Amperex Technology (CATL) din China, va furniza celule de baterie pentru următoarea generaţie de modele Mercedes-Benz.

"Cu CATL avem ca partener un lider tehnologic care să ne ofere - în calitate de primul şi cel mai mare client al capacităţii iniţiale a noii fabrici - celule de baterie neutre în CO2 de top pentru viitoarea generaţie de vehicule electrice din Europa", a spus Markus Schaefer, membru al consiliului de conducere al Mercedes-Benz.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Construiesc toti in Ungaria.De noi fug cas de RAIE.Oare asa de rai suntem? Cred ca da!

    1. Cred ca la noi investitiile mari se negociaza cu securitatea, si probabil putini risca.

      Povesti, daca negociau cu securitatea (si asta se si doreste) erau deja aici. Toate corporatiile adora sa faca afaceri cu state cu regim dictatorial...negociaza cu o singura persoana si au predictibilitatea mult dorita. Dovada ca investeau intr-o veselie in China, Rusia, Ungaria, Arabia Saudita. Ce nu le place sunt "democratiile originale" in care se succed 4 guverne in 2 ani fiecare guvern negociindu-si comisioanele. Tu crezi ca Orban se tot opune la sanctiunile UE contra importurilor de petrol si gaz din Rusia? Orban nu conteaza, sunt marile corporatii din domeniul auto din Ungaria, vezi si Mercedes care detin 2% din PIB.

      Si eu cred, ca Orban nu exercita puterea absoluta in Ungaria. Nicaieri in presa nu vezi articole despre Csanyi Sandor, presedintele OTP, presedintele federatiei de fotbal, proprietarul unui holding gigant in agricultura, cel mai bogat ungur. Csanyi a fost presedintele OTP cand MSZP(partidul socialist) parea de nebatut, si Orban era unul din opozitie.

      Ce nu se poate nega este ca Orban detine putere politica. Politicienii nostrii nu detin putere politica, pentru ca nu au identitate politica. Sunt ca persoanele narcisiste sau borderline, par atragatoare din prima, dar convietuirea cu ei este crunta. De ex. Catu sau Ciolos: au venit de nicaieri, au cucerit, si dupa ei a ramas haosul. 

    "Mercedes-Benz a declarat că acordul a marcat următoarea etapă în direcţia obiectivului său de a atinge o capacitate de producţie a bateriilor de peste 200 de gigawaţi oră"...:-)...deci cum, asa atinge Mercedes "capacitatea de productie a bateriilor", cumparand baterii de la CATL:-)? Deci daca "productie" se traduce in germana "cumparare" baietii sunt doomed...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb