MFP mai are de distribuit doar 0,02% din acţiunile FP

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 9 ianuarie 2012

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a transferat în luna decembrie 1,48% din acţiunile Fondului Proprietatea (FP) pentru despăgubiri, astfel că statul mai poate acorda doar 0,02% din titluri, iar compania de investiţii Manchester Securities Corp, cel mai mare acţionar, şi-a majorat participaţia, anunţă Mediafax.

La finalul lunii decembrie, statul deţinea 2,71% din capitalul social subscris, însă un pachet de 2,69% din acţiuni este blocat la Depozitarul Central. Acţiunile au fost indispobilizate la solicitarea Franklin Templeton, administratorul Fondului, deoarece statul a subscris acţiunile res-pective însă nu a adus în schimb aportul aferent.

La finele lunii noiembrie, statul mai controla 4,19% din capitalul social subscris al Fondului Proprietatea.

Cel mai mare acţionar al FP, compania Manchester Securities, înregis-trată în New York, a continuat să cumpere acţiuni FP la bursă, majorându-şi participaţia cu 1,37 punc-te procentuale, de la 9,54% la 10,91% din capitalul subscris şi vărsat, potrivit unui raport transmis, vineri, de Fond Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Compania este o subsidiară a fondului de investiţii Elliott Associates, fondat şi condus miliardarul american Paul Singer.

Acţionarii persoane fizice din România au continuat să fie vânzători în decembrie, participaţiile acestora coborând de la 35,74% la 34,89% din titlurile Fondului Proprietatea. Statul acordă despăgubirile direct persoanelor fizice, care apoi le pot vinde pe bursă.

Investitorii instituţionali români au cedat şi ei o parte din acţiuni şi au ajuns să deţină cumulat 10,89%, de la 11,03% în noiembrie.

O parte dintre acţionarii persoane fizice străine au intrat la cumpărare în luna decembrie, majorându-şi participaţiile de la 9,26% la 9,37%.

Georgia Palade van Dusen, moştenitoarea industriaşului interbelic Nicolae Malaxa, şi-a diminuat nesemnificativ deţinerea, de la 6,57% la 6,56%.

La jumătatea lunii iunie, compania de administrare a investiţiilor City of London Investment Management a anunţat că deţine în numele clienţilor săi indirect 5,85% din acţiunile FP, pachetul fiind format atât din acţiuni, cât şi din produse structurate emise de UniCredit Bank. Ulterior, compania nu a mai anunţat modificări ale pachetului deţinut.

Fondul avea 10.845 de acţionari la finalul anului, faţă de 10.809 în noiembrie.

Titlurile Fondului Proprietatea au închis sesiunea de vineri în scădere cu 0,02%, la 0,4299 lei. Calculată la această cotaţie, capitalizarea Fondului este de 5,92 miliarde lei (1,36 miliarde euro).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb