MICROSOFT SUMMIT 2015: Şase tehnologii care vor accelera transformarea digitală

Adina Lateş
Companii / 5 noiembrie 2015

Şase tehnologii inovatoare vor accelera în următorii ani transformarea digitală, aceasta fiind una dintre principalele teme de discuţie din cadrul Microsoft Summit 2015, eveniment anual de business şi tehnologie din România, informează un comunicat remis redacţiei.

"Dacă în trecut, informaţia era greu accesibilă, acum, sursele de informare sunt multiple şi la îndemână. În trecut, puteam discuta despre ierarhii statice, în care angajaţii aveau de cele mai multe ori o cultură concurenţială, astăzi, avem de-a face cu reţele dinamice în cadrul cărora angajaţii sunt motivaţi să colaboreze din ce in ce mai mult pentru a aduce valoare. Am trecut de la eficientizarea proceselor, la eficientizarea rezultatelor. Tehnologiile digitale au un impact major şi s-au dezvoltat continuu în timp. Dacă ne raportăm la numărul de ani în care o tehnologie este utilizată de 100 de milioane de persoane, avem următoarele statistici: telefonul mobil a ajuns să fie adoptat în 16 ani de 100 de milioane de persoane, începând cu anul 1979, Facebook, în aproximativ 4 ani, începând cu anul 2004, What'sApp a atins acest prag de utilizatori în aproximativ 3 ani, iar Candy Crush Saga, în doar un an", a declarat Violeta Luca, Marketing & Operations Director, Microsoft România.

"Într-un mediu de afaceri aflat într-o adevărată revoluţie a transformării, rolul liderului va deveni unul mai complex, care va necesita aptitudini profesionale, precum: viziune şi capacitate de analiză micro şi macro, spirit inovator, deschidere către tehnologie, abilitatea de a schimba ritmul organizaţiei în funcţie de contextul în care se afla, receptivitate şi abilitatea de conectare a oamenilor şi a organizaţiilor. De asemenea, liderii vor fi nevoiţi să îşi dezvolte şi abilităţile personale, cum ar fi claritatea viziunii într-un mod în care simţul binelui să primeze, calmul în orice situaţie, abilitatea de a integra viaţa personală cu cea profesională, tonusul într-un maraton de sprinturi", a adăugat Violeta Luca.

"Internetul mobil, Internet of Things (IoT), robotica şi genomica avansate, automatizarea şi vehiculele autonome sunt şase tehnologii inovatoare care vor accelera transformarea digitală", a spus Aurelia Costache, Financial Services Industry Advisory Leader, EY România, într-o prezentare despre transformarea modelului de business al companiilor în contextul transformării digitale.

"Aceste 6 tehnologii nu numai că vor schimba obiceiurile de achiziţie şi comportamentul de consum al oamenilor, dar vor transforma fundamental modul în care accesăm şi consumăm informaţia, în timp ce pentru companii vor creşte viteza business-ului şi vor crea noi forme de interacţiune cu utilizatorii", a adăugat Aurelia Costache.

Tehnologiile viitorului au fost principala temă de discuţie regăsită în prezentările tuturor celor peste 50 de experţi din România şi din Europa Centrală şi de Est care au fost prezenţi pe 4 şi 5 noiembrie la Microsoft Summit. "Tehnologia permite crearea de noi soluţii care în trecut erau de neimaginat. Companiile câştigă, prin utilizarea noilor tehnologii, avantaje competitive care îi asigură o creştere sustenabilă pe termen lung. De aceea, organizaţiile trebuie să experimenteze, să inoveze şi să exploateze capabilitatea de a se reinventa continuu", a spus Jasper Vis, Managing Partner Headcandy.

În opinia lui Sergiu Neguţ, Associate Dean of Entrepreneurial Growth, Maastricht School of Management Romania, "afacerile care cresc spectaculos ne uimesc şi ne fac să ne întrebăm cum a fost posibilă o astfel de creştere, dar mai ales ce am putea face noi pentru a obţine acelaşi rezultat? De cele mai multe ori însă, suntem prea prinşi în cotidian pentru a reuşi cu detaşare să observăm ce ne lipseşte sau ce am putea să facem mai bine. Tehnologia a depăşit de mult momentul în care ne raportam la ea doar ca la un cumul de mijloace şi abordări noi. Astăzi, ea este un val ce aduce schimbare. Lumea se transformă prin tehnologie, iar companiile care reuşesc să stăpâneasca acest val, vor avea succes."

Microsoft România reprezintă al doilea centru de operaţiuni din Europa de Est, compania având în prezent peste 700 de angajaţi la nivel local şi estimează o creştere de până la 1.000 de specialişti în următorii trei ani. La nivel global, compania oferă soluţii de productivitate la peste 600.000 de companii şi instituţii publice şi are o comunitate de peste 1.000 de români angajaţi. În 2007, Bill Gates a inaugurat în România Global Business Support Center, divizie care are acum peste 500 de profesionişti în Bucureşti şi Timişoara.

Cu o reţea de peste 3.000 de parteneri la nivel local, Microsoft se implică în activitatea antreprenorilor din România, investind peste 600.000 de dolari pentru dezvoltarea a peste 450 de start-upuri până în prezent. În România, angajaţii companiilor mici şi mijlocii folosesc în proporţie de 52% soluţii mobile pentru a-şi desfăşura activitatea, iar în opinia a 55% dintre respondenţi digitalizarea prin soluţii mobile a proceselor de lucru din cadrul organizaţiilor are o contribuţie importantă la eficientizarea timpul şi maximizarea productivităţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb