MIHAI TĂNĂSESCU: România este bine ancorată, în faţa unui nou val al crizei

Elena Voinea
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 7 noiembrie 2011

"Fără chibzuinţă putem avea derapaje foarte mari", a declarat Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional.

"Fără chibzuinţă putem avea derapaje foarte mari", a declarat Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional.

Ţara noastră are ancore interne şi externe ca să facă faţă "tendinţelor violente" ale crizei internaţionale, care vor urma, a declarat, vineri, Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional, în cadrul conferinţei "România, încotro? Provocări şi realităţi post acorduri cu FMI şi CE". Totuşi, ţara noastră are nevoie de un drum predictibil care să o aşeze în rând cu celelalte ţări şi să descopere care sunt motoarele dezvoltării şi provocările viitorului.

Domnia sa a precizat: "România are nevoie de un drum predictibil care să o aşeze în rând cu celelalte ţări pentru a vedea care sunt motoarele dezvoltării şi provocările viitorului. În acest moment lumea trece printr-o criză enormă, o criză care s-a manifestat uşor în primii doi ani şi jumătate, o criză care are tendinţe mult mai violente în peri­oada următoare. România, din acest punct de vedere, este bine ancorată. România ştie ce trebuie să facă astfel în aşa fel încât un potenţial val al acestei noi crize să o prindă bine pregătită. Ancorele acestea există: ancore externe şi ancore interne".

Reprezentantul României la FMI a adăugat că ţara noastră are nevoie de planuri care trebuie aplicate şi după ce se va încheia finanţarea de la FMI.

Domnia sa a precizat: "Ce facem după martie 2013? Care este drumul acestei ţări, când ancorele externe nu vor mai fi? Care sunt politicile pe care trebuie să le implementăm cu mediul de afaceri, cu societatea civilă pentru care România să-şi crească credibilitatea? Este nevoie mai mult decât oricând de credibilitate şi de stabilitate. În momentul de faţă, această criză mondială a schimbat complet anumite principii, valori, principiile de guvernanţă şi înţelegerea lor. Folosim foarte des termeni ca guvernanţă economică, performanţă economică, dar cred că aceste cuvinte au acum cu totul şi cu totul altă semnificaţie aparte. O bună guvernanţă înseamnă politici, programe, consistenţă şi solididate".

Mihai Tănăsescu a mai precizat că modul în care se cheltuie banii publici reprezintă una dintre principalele priorităţi ale administraţiei.

"Fără chibzuinţă putem avea derapaje foarte mari", potrivit domniei sale.

Oficialul FMI a făcut un apel către administraţiile fiscale, să îşi schimbe atitudinea şi să încerce "să îndrume business-ul în România".

Mihai Tănăsescu a mai făcut referire la faptul că sectorul nostru energetic are nevoie de "multe miliarde ca să îşi păstreze puterea în economia românească". Totuşi, este nevoie şi de "predictibilitate" pentru ca această ramură să devină un motor de creştere economică, a adăugat domnia sa. De asemenea, un alt motor de creştere economică îl reprezintă agricultura, potrivit oficialului FMI.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb