Mii de disponibilizări la BMW

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 decembrie 2007

Mii de disponibilizări la BMW

Compania germană "Bayerische Motoren Werke" AG (BMW), cel mai mare producător mondial de autoturis­me de lux, vrea să-şi reducă forţa de muncă, măsură ce face parte dintr-un program anunţat anul acesta şi care are ca scop diminuarea cheltuielilor, respectiv majorarea profitului. BMW va realiza această reducere prin fluctuaţia naturală a angajaţilor, dar şi prin disponibilizări, a declarat, vineri, Mathias Schmidt, purtătorul de cuvât al companiei cu sediul în München. Mai precis, posturile part-time de la liniile de asamblare vor fi cele mai afectate. În ce priveşte posturile full-time, unii angajaţi BMW se vor pensiona, iar alţii, care nu sunt în această situaţie, vor primi pachete compensatorii în schimbul părăsirii locului de muncă.

Schmidt nu a confirmat o informaţie apărută în aceeaşi zi în revista germană Der Spiegel, potrivit căreia la BMW vor fi eliminate 8.000 de posturi anul viitor. Acesta a menţionat, însă, că este vorba despre câteva mii de locuri de muncă: "Nu am stabilit o cifră, însă problema priveşte câteva mii de posturi".

În luna septembrie, BMW a anunţat că-şi va reduce cheltuielile cu 6 miliarde de euro (8,6 miliarde de dolari) în următorii cinci ani şi va schimba schema de management principal, ca urmare a faptului că pierde teren în favoarea rivalului "Mercedes - Benz Cars", diviziie a "Daimler" AG.

Pe de altă parte, BMW va face angajări în anumite sectoare. Mathias Schmidt a menţionat: "Avem nevoie de ingineri şi lucrători calificaţi, însă nu putem creşte productivitatea în sectorul de producţie".

Amintim că, potrivit Automobilwoche, BMW face presiuni asupra furnizorilor pentru reducerea preţurilor, în condiţiile în care urmăreşte să-şi diminueze cheltuielile cu 6 miliarde de euro până în 2012.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb