Ministerul Energiei: Susţinem proiectul reactoarelor modulare de mici dimensiuni în România

S.B.
Miscellanea / 18 aprilie

Ministerul Energiei: Susţinem proiectul reactoarelor modulare de mici dimensiuni în România

Oficialii Ministerului Energiei au transmis, miercuri seară, că susţin proiectul reactoarelor modulare de mici dimensiuni în România, ca parte integrantă din strategia de dezvoltare şi consolidare energetică a României, informează news.ro.

Reacţia vine după acuzaţii potrivit cărora reprezentantul ministerului s-a abţinut de la vot, miercuri, la discutarea proiectului în Adunarea Generală a Acţionarilor Nuclearelectrica.

"Pct. 2 de pe ordinea de zi a AGOA şi pct. 4-11 de pe ordinea de zi a AGEA din data de 17.04.2024, organizate de Societatea Naţională Nuclearelectrica, vor fi repuse pe ordinea de zi in cadrul unor şedinţe ulterioare cu respectarea strategiei de dezvoltare a proiectului. Avem nevoie de o viziune calibrată şi integrată asupra proiectului, care va intra, în perioada următoare, în a doua etapă de dezvoltare", au transmis, miercuri seară, reprezentanţii Ministerului Energiei.

Aceştia au precizat că susţin "proiectul reactoarelor modulare de mici dimensiuni în România, ca parte integrantă din strategia de dezvoltare şi consolidare energetică a României".

"În acest scop, pentru a asigura succesul proiectului pe termen lung, Ministerul Energiei, în calitate de acţionar majoritar, a susţinut necesitatea completării din partea conducerii executive şi neexecutive a unor aspecte care ţin strict de structura etapelor care urmăresc dezvoltarea proiectului. România are şansa să fie lider în sectorul nuclear civil european şi global, inclusiv prin prisma noilor tehnologii ale reactoarelor modulare de mici dimensiuni (proiectul de la Doiceşti) şi a reactoarelor de generaţie IV (proiectul ALFRED). Ministerul Energiei va continua să sprijine activ acest efort", au mai transmis oficialii ministerului.

Reacţia vine după acuzaţii potrivit cărora reprezentantul Ministerului Energiei, acţionar majoritar al Nuclearelectrica, s-a abţinut, miercuri, la votarea proiectului în cadrul Adunarea Generală a Acţionarilor.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. activarea carpelor ce lustruiesc pantofii bunicului sam!

    sunt atat de tradatori si prosti de pot fi judecati pt subminarea economiei nationale nu cum l-au judecat pe nea Nicu! 

    ce te opreste sa nu mai faci inca 2 reactoare Candu la Cernavoda,ai experienta,poti scolariza oamenii la celelalte grupuri,ai locatia,nu trebuie sa expropriezi,sa cumperi ceva!

    au mintea in ..fata sa vrei sa faci ceva ce si americanii nu au autorizat,sa faci pioniierat in colonia Romania! 

    1. Minireactoarele sunt o himera. Problema cu Candu este mai complicata. Nu s-a reusit inca montarea pachetului tehnic si financiar pt reparatia capitala (reconstructia ) reactorului nr. 1 la care expira durata de exploatare.

      Comisia pt Energie Atomica a Canadei care detine oficial tehnologia Candu a renuntat sa mai promoveze acest sistem iar prezent nu exista o firma internationala cu experienta in domeniul nuclear care sa-si asume responsabilitatea pt noi reactoare.

    ce ar fi daca ati finaliza reactoarele 3 si 4?

    1. Ar fi sigur mai bine decat un nr de mini reactoare netestate nicaieri, cand nu existe tehnicieni la noi si astea Nuscale au probleme la incarcare descarcare material. E in sin periculos sa se experimenteze la noi ca iata, marii aliati sunt focusati sa..... ne impinga catre razboiul din est! D Nurduja face bine sa temporizeze, Nuscale e un vehicol financiar pe o idee de proiect, si e f aproape de insolventa in sua. Noroc de soft power american care l a intepat la cash flowul nuclear electrica!

    Sustii pe m.. Mai este putin si PNL dispare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb