Ministerul Finanţelor a decis menţinerea unor facilităţi fiscale avantajoase

G.U.
Macroeconomie / 8 ianuarie 2021

Ministerul Finanţelor a decis menţinerea unor facilităţi fiscale avantajoase

Ministerul Finanţelor a decis menţinerea unor facilităţi fiscale avantajoase, iar contribuabilii care aveau datorii la buget în 31 martie 2020 pot cere anularea dobânzilor şi a penalităţilor de întârziere aferente obligaţiilor fiscale principale până la 31 martie 2021, inclusiv, termen care a fost prelungit prin OUG nr. 226/2020, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, debitorii care doresc să beneficieze de amnistierea fiscală prevăzută de OUG nr. 69/2020 trebuie să achite integral obligaţiile fiscale principale restante la data de 31 martie 2020 până la data depunerii cererii pentru anulare, să achite integral obligaţiile fiscale principale şi accesorii restante exceptate de la amnistia fiscală şi să depună toate declaraţiile fiscale obligatorii completate corect şi conform cu realitatea.

O altă facilitate fiscală menţinută de Ministerul Finanţelor până la 31 martie 2021, inclusiv, este eşalonarea simplificată, acordată pentru sume de peste 500 de lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv 5.000 de lei, în cazul persoanelor juridice, dispusă prin OUG nr. 181/2020, notează sursa citată.

Conform MFP, contribuabilii care doresc să beneficieze de această facilitate fiscală trebuie să solicite acest lucru până la 31 martie 2021, să fi depus toate declaraţiile fiscale obligatorii completate corect şi conform cu realitatea, să-şi fi plătit toate obligaţiile bugetare restante la data declarării stării de urgenţă, să nu se afle în procedura insolvenţei sau în dizolvare sau să i se fi stabilit răspunderea potrivit legislaţiei privind insolvenţa şi/sau răspunderea solidară.

Pot beneficia de eşalonarea simplificată şi debitorii care beneficiază deja de eşalonare la plată, conform Codului de procedură fiscală. Eşalonarea simplificată presupune plata unei dobânzi de 0,01% pe zi de întârziere, jumătate din dobânda uzuală prevăzută de Codul de procedură fiscală, fără constituirea de garanţii.

De asemenea, prin acelaşi act normativ, sfera obligaţiilor principale restante pentru care contribuabilii pot beneficia de mecanismul restructurării prevăzut în OG nr. 6/2019 se extinde şi la cele restante în perioada 31 iulie - 31 decembrie 2020. Celelalte termene prevăzute în OG nr. 6/2020 rămân neschimbate (termenul-limită pentru notificarea intenţiei de a beneficia de acest tip de restructurare a obligaţiilor fiscale este 31 martie 2021, iar cel pentru cererea de restructurare este 30 iunie 2021).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. pot fi si facilitati dezavantajoase? dar stai, vorbim de guvernul romaniei...

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb