MINISTERUL FONDURILOR EUROPENE: Subvenţii lunare de 900-1.300 lei pentru angajarea absolvenţilor

V.B.
Companii / 22 aprilie 2014

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat în consultare publică o schemă de minimis care va susţine angajarea tinerilor absolvenţi şi activitatea mediului privat, firmele urmând să primească subvenţii lunare nete variind între 900 şi 1.300 lei, pentru perioade cuprinse între 6 şi 12 luni, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Astfel, MFE, prin Autoritatea de Management Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), aflată în directa sa coordonare, a lansat în consultare publică Ghidul Solicitantului Condiţii Specifice "Locuri de muncă subvenţionate" - Domeniul Major de Intervenţie 2.1, respectiv Schema de ajutor de minimis "Locuri de muncă subvenţionate".

Valoarea orientativă a subvenţiei nete este de 900 lei pentru tinerii angajaţi cu studii medii şi de 1.300 lei pentru cei cu studii superioare, conform Ghidului. Companiile care vor angaja absolvenţi vor fi obligate să realizeze un plan educaţional pentru fiecare persoană nou angajată, pentru a proba demersul procesului educaţional aferent învăţării la locul de muncă, se mai arată în comunicat.

Microîntreprinderile vor beneficia de 3 locuri de muncă subvenţionate, întreprinderile mijlocii de 7 locuri de muncă, iar cele medii de 15 posturi. O firmă poate încheia un singur acord pe toată perioada de implementare a proiectului, care poate fi modificat prin acte adiţionale cu respectarea prevederilor Ghidului şi a regulilor privind ajutorul de minimis.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat: "Prin această schemă de minimis, susţinem angajarea tinerilor, dar şi activitatea mediului privat. Mai precis, vom subvenţiona plata salariilor tinerilor absolvenţi, elevi şi studenţi, promoţia 2014. Subvenţiile pentru plata salariilor vor fi acordate pe o perioadă de minimum 6 luni şi de maximum 12 luni. Angajatorii care vor beneficia de aceste subvenţii vor fi obligaţi să menţină posturile nou create o perioadă de timp cel puţin egală cu cea pentru care au încasat subvenţia. Subliniez că firmele vor fi obligate să menţină postul nou înfiinţat şi nu persoana angajată iniţial, în condiţiile în care prin această măsură vrem să încurajăm competiţia pe piaţa muncii".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb