Ministerul rus al Energiei dezminte speculaţiile potrivit cărora proiectul South Stream va fi reluat

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 12 ianuarie 2016

Statutul proiectului gazoductului South Stream nu a fost modificat, a declarat ieri un oficial din Ministerul rus al Energiei pentru agenţia Itar Tass, adăugând că şi lucrările asociate cu acest proiect sunt îngheţate.

La finele lui 2014, Gazprom a decis să abandoneze proiectul gazoductului South Stream, o conductă destinată să transporte gazul natural rusesc în Europa via Bulgaria, urmând în schimb să construiască o conductă submarină cu o capacitate de 63 de miliarde de metri cubi pentru transportul de gaze naturale din Rusia spre Turcia.

"Statutul nu a fost modificat, proiectul este îngheţat", a declarat oficialul din Ministerul rus al Energiei, citat de Agerpres.

De asemenea, un reprezentat al biroului de presă al Guvernului bulgar a declarat pentru RIA Novosti că autorităţile de la Sofia nu au în prezent informaţii cu privire la posibila reluarea a discuţiilor cu Rusia pe tema construirii gazoductului South Stream.

Anterior, în presa din Bulgaria, au apărut informaţii potrivit cărora lucrările la gazoductul South Stream ar putea fi reluate în câteva săptămâni. Potrivit cotidianului Standart, premierul bulgar Boyko Borisov şi-a informat apropiaţii că Moscova a decis să revină la South Stream, ca urmare a tensiunilor dintre Moscova şi Ankara, după doborârea unui avion militar rusesc de către Turcia, iar acest subiect să fie inclus pe agenda discuţiilor comisiei bilaterale care se va reuni la, finele acestei luni, la Sofia. În luna decembrie 2015, ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a anunţat că Rusia a suspendat lucrările la proiectul gazoductului Turkish Stream, o conductă de gaze care ar urma să traverseze Marea Neagră până la graniţa dintre Turcia şi Grecia, de unde ar putea ajunge la consumatorii din sudul Europei. Lucrările de construcţie la gazoductul Turkish Stream urmau să înceapă în luna iunie a acestui an, însă, deocamdată, guvernele rus şi turc nu au semnat un acord oficial în acest sens. Turcia şi Rusia trec prin cea mai gravă criză diplomatică de la Războiul Rece, după ce un avion militar rus a fost doborât pe 24 noiembrie de armata turcă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb