Ministerul Sănătăţii anchetează circumstanţele morţii lui Balaci

F.B.
Miscellanea #Sănătate / 22 octombrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Actualizare 15:10 Balaci a murit în urma unui infarct miocardic

Medicii legişti au stabilit, în urma efectuării necropsiei, că decesul lui Ilie Balaci a survenit în urma unui infarct miocardic.

Potrivit autorităţilor, raportul preliminar al autopsiei fostului fotbalist arată că moartea acestuia a survenit în urma unui infarct miocardic, informează Agerpres.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă după decesul fostului internaţional. Ei au explicat că aceasta este procedura standard care este urmată atunci când nu se efectuează certificatul de deces. În momentul în care rezultatul şi concluziile necropsiei vor ajunge la poliţişti aceştia vor înainta dosarul penal unităţii de parchet competente care va lua măsurile care se vor impune.

(E.M.)

------

Ministerul Sănătăţii a declanaşat o anchetă cu privire la decesul fostului fotbalist Ilie Balaci, a anunţat astăzi ministrul Sănătăţii Sorina Pintea, care a precizat că a trimis la Ambulanţa Craiova o echipă de specialişti.

"Ne-am autosesizat în urma suspiciunilor pe care familia le-a ridicat pentru că Ilie Balaci este un erou naţional, prin urmare era datoria noastă să facem acest lucru. Am constituit o echipă de control care se va deplasa la Craiova pentru a verifica exact ce s-a întâmplat în cazul lui Ilie Balaci. Se va verifica modul în care s-au respectat procedurile de preluare a pacientului, de la dispecerat la declararea decesului", a declarat astăzi într-o intervenţie telefonică la Digi 24, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Aceasta a explicat că, printre altele, suspiciunile familiei se referă la modul în care a fost preluat pacientul şi la modul în care i s-a prescris o anumită medicaţie.

"Există suspiciunea că nu ar fi medicaţia corectă, apoi vom vedea ce vor spune legiştii. În maxim două zile vom vedea dacă procedurile şi protocoalele în ceea ce priveşte intervenţia la pacient au fost respectate", a mai spus Pintea.

Potrivit acesteia, s-a constituit deja echipa şi va pleca într-o oră la Craiova, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Fostul internaţional Ilie Balaci a decedat ieri la Craiova, la vârsta de 62 de ani.

ISU Dolj a precizat, tot ieri, într-un comunicat că decesul fostului fotbalist Ilie Balaci a fost constatat după ce medicii au executat mai multe zeci de minute manevre de resuscitare.

Născut la 13 septembrie 1956, Balaci şi-a petrecut cea mai mare carieră de fotbalist la Universitatea Craiova (1973-1984). El a mai evoluat la FC Olt şi la Dinamo. Ilie Balaci a îmbrăcat de 65 de ori tricoul echipei naţionale, pentru care a marcat opt goluri.

Ca antrenor, Balaci a pregătit mai multe echipe din Zona Golfului şi din nordul Africii, cu care a obţinut numeroase performanţe.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Aiurea..mortul e de vină...comme d'habitude!

    Smurdu...isu ...trebuiesc desființate imediat...indivizii care acționează în cadrul lor sunt la fel de calificați precum pândarul de la nu știu ce măgăoaie din deșertul patriei noastre scumpe!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb