MINISTRUL AGRICULTURII: "Despăgubirile pentru secetă şi îngheţ vor fi acordate către sfârşitul anului"

Ionuţ Stănescu
Companii #Agricultură / 1 octombrie 2016

Achim Irimescu

Achim Irimescu

Peste 1 milion de hectare au fost afectate, potrivit lui Achim Irimescu

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat vineri, la Timişoara, că agricultorii care au fost afectaţi de secetă sau de îngheţul târziu din primăvara acestui an vor primi despăgubiri din partea Guvernului ''către sfârşitul anului'', cuantumul acestora nefiind determinat în prezent, însă sunt peste un milion de hectare afectate la nivelul întregii ţări.

''Deocamdată acordăm un ajutor de minimis pentru reducerea preţului la energia electrică (pentru irigaţii n.red.), 30 de milioane de lei, şi către sfârşitul anului vom mai acorda o despăgubire. Sunt peste 1 milion de hectare afectate cu secetă şi îngheţ târziu, mai ales pe partea de secetă. E greu de precizat acum cuantumul despăgubirilor pe persoană, trebuie să vedem cât este procentul de afectare a culturilor şi de abia după aceea vom vedea care este procentul de despăgubire (individuală, n.r.)'', a declarat Achim Irimescu, potrivit Agerpres.

Ministrul a precizat că agricultorii au făcut deja paşii necesari obţinerii sprijinului guvernamental, fiind sesizate prefecturile şi constituite comisii de evaluare a pagubelor care au constatat gradul de afectare a culturilor la faţa locului, iar în prezent datele se transmit la minister.

În altă ordine de idei, Achim Irimescu a subliniat că sistemul de antigrindină este prevăzut să se dezvolte gradual la nivel de ţară, dar ministerul a mai introdus recent o prevedere.

''Am cerut Comisiei Europene să fie de acord ca marii fermieri sau asociaţiile care doresc să-şi cumpere o astfel de instalaţie care costă circa 100.000 de euro, iar o rachetă costă cam 700-800 de euro, să le poată achiziţiona prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală cu 50%, pentru a ajuta bugetul de dezvoltare a sistemului naţional antigrindină'', a mai spus ministrul Agriculturii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb