MINISTRUL ECONOMIEI, ADRIEAN VIDEANU: "Aplicarea la scară largă a impozitului forfetar este complet greşită"

N.I.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 20 iulie 2009

Ministrul Economiei, Adriean Videanu: "PSD să-şi asume public impozitul forfetar!"

Ministrul Economiei, Adriean Videanu: "PSD să-şi asume public impozitul forfetar!"

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat vineri, la Galaţi, că aplicarea la scară generală a impozitului forfetar este complet greşită.

În opinia sa, acest impozit este destinat doar anumitor sectoare din economie, precum cel meşteşugăresc, unde este nevoie de o simplificare a politicii fiscale.

Ministrul Economiei a explicat: "Filosofia impozitului forfetar nu este cea care s-a aplicat. Filosofia corectă a impozitului forfetar este aceea a identificării unui domeniu, să spunem restaurante, micii meşteşugari, frizeri, unde, din cauza procedurilor birocratice, contabilitate şamd, introducerea acestui impozit este o mână de ajutor. Se stabileşte un impozit forfetar fără să se mai complice cu tot felul de evidenţe contabile şi cu raportări, documente, etc".

Potrivit NewsIn, ministrul Economiei i-a recunoscut, totuşi, un merit impozitului forfetar, aşa cum a fost el aplicat în România.

Adriean Videanu a declarat: "Unicul beneficiu pe care l-a avut introducerea acestui impozit a fost curăţarea de firme-fantomă, care nu constituiau decât suportul pentru evaziune fiscală. Ştiţi foarte bine procedurile: înfiinţăm trei luni, mai dăm un tun cu recuperarea TVA-ului şi pe urmă închidem acea firmă, de regulă pretabilă pentru unii cetăţeni străini care pe urmă şi părăseau ţara şi mai ia-i de unde nu-s. În rest, nu este un impozit care să stimuleze economia. Din punctul meu de vedere, politica fiscală nu trebuie să fie privită ca instrumentul prin care aduci venituri la bugetul statului".

Conform spuselor sale, eliminarea impozitului forfetar este o decizie care se va lua doar la sugestia Ministerului Finanţelor, care efectuează acum o analiză a efectelor impozitului.

"Dacă analiza Ministerului Finanţelor va releva acest lucru, probabil se va lua şi această decizie", a declarat ministrul economiei.

În ce priveşte cererea partenerilor de Coaliţie de la PSD, referitoare la eliminarea impozitului forfetar, Adriean Videanu a spus că, mai întâi de toate, PSD trebuie să-şi asume introducerea impozitului.

Adriean Videanu a declarat: "PSD a propus introducerea acestui impozit. Domnul ministru Niţă, în cadrul Coaliţiei, a propus introducerea acestui impozit. PSD n-are niciun drept să ceară acest lucru (n.r. eliminarea lui). Să-şi asume în primul rând public introducerea acestui impozit şi pe urmă să adopte tactica lupului moralist".

Ministrul Economiei s-a referit şi la neimpozitarea profitului reinves­tit, exprimându-şi speranţa ca aceas­tă măsură fiscală să intre în vigoare de anul viitor.

"Eu sper că Ministerul Finanţelor va reuşi, în negocierile cu FMI, ca neimpozitarea profitului reinvestit - element de stimulare economică - să devină efectivă de la 1 ianuarie 2010", a spus Adriean Videanu.

În ce priveşte cota unică de impozitare, oficialul guvernamental a spus că se va opune constant oricărei majorări sau eliminări a cotei unice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb