MINISTRUL EDUCAŢIEI: "Trebuie schimbat orarul dacă se redeschid şcolile"

J.P.
Miscellanea / 1 februarie 2021

"Trebuie schimbat orarul dacă se redeschid şcolile"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a confirmat că o decizie finală privind redeschiderea şcolilor va fi luată în cursul zilei de marţi. Cîmpeanu a făcut precizări şi cu privire la cele cinci categorii de elevi şi profesori care vor continua să facă ore online chiar şi în situaţia ipotetică în care şcolile se vor deschide din 8 februarie. Ministrul spune că deşi scenariul hibrid a fost eliminat, orele online vor fi grupate, acolo unde se impune, conform Digi24.

Vor fi cinci situaţii în care elevii vor face cursuri hibrid sau online, a explicat Sorin Cîmpeanu. "Deşi scenariul hibrid fusese eliminat, el va funcţiona pentru elevii sau profesorii cu vulnerabilităţi, care nu vor putea merge fizic în şcoli", a precizat Ministrul Educaţiei.

Acesta a mai spus în cadrul conferinţei de presă că doar trei state membre UE, Germania, Danemarca şi Portugalia nu au dechise grădiniţele şi şcolile primare.

Cele cinci categorii de profesori şi elevi care vor face cursurile tot de acasă şi dacă se deschid şcolile

elevii care au vulnerabilităţi medicale

elevii care prezintă simptome de Covid

elevii care au aparţinători în familie cu vulnerabilităţi

profesorii cu vulnerabilităţi medicale

profesorii care prezintă simptome de Covid

"Programul orar trebuie realizat de şcoală astfel încât elevii să aibă orele online grupate. Acest lucru este valabil doar în ipoteza în care se va decide ca elevii să revină în şcoli din 8 februarie", a mai spus Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a oferit şi un exemplu în acest sens. "Concret, profesorul de matematică ce are interdicţie de a veni fizic la şcoală îşi va ţine orele de matematică grupate în aceeaşi zi a săptămânii, pentru a nu fi puşi elevii în situaţia de a avea ora online de la 8 la 9 şi apoi celelalte ore la şcoală", a explicat Sorin Cîmpeanu.

Anterior, Ministrul Educaţiei anunţase patru situaţii în care poate funcţiona în continuare şcoala online, elevii care au contraindicaţii medicale pentru prezenţă fizică sau au vulnerabilităţi, elevii cu aparţinători în familie care au vulnerabilităţi medicale certificate ca atare, elevii care prezintă simptome, cu recomandarea Ministerului Sănătăţii, dar şi a Ministerului Educaţiei să rămână acasă, precum şi profesorii care prezintă vulnerabilităţi sau simptome şi care vor rămâne acasă şi vor face predare-învăţare online.

"Scenariul hibrid este eliminat din opţiunile sistemice, dar nu poate fi eliminat pentru acei copii care trebuie să stea acasă şi trebuie să aibă acces la învăţătură", a mai pecizat Ministrul Educaţiei.

15% dintre clădirile şcolare nu au şi nici nu au demarat procedurile pentru autorizaţia de securitate la incendiu

Cîmpeanu a mai declarat că 15% dintre clădirile şcolare care necesită autorizaţie de securitate la incendiu nu au acest document şi nici nu au făcut demersurile necesare pentru obţinerea lui, iar alte aproape 20% au procedurile în curs.

"Situaţia pentru cele 26.471 de clădiri în care se derulează actul didactic, clădiri în care funcţionează cămine-cantină şi clădiri în care funcţionează săli de sport este următoarea: puţin peste 15% au autorizaţie de securitate la incendiu, aproape 20% dintre aceste clădiri sunt în curs de obţinere a acestor autorizaţii, aproape 50%, conform legii, nu necesită autorizaţie, iar 15% sunt clădiri şcolare care necesită autorizaţie de securitate la incendiu şi care nu au autorizaţie şi nici măcar nu sunt în curs de obţinere. Lipsa avizelor sau lipsa autorizaţiilor nu împiedică şcolile să se concentreze pe acţiunile de prevenţie pentru securitatea la incendiu, lucru pe care o să îl aducem în atenţia inspectoratelor şcolare şi autorităţilor locale cum maximă apăsare", a afirmat Ministrul Educaţiei.

El a mai spus că autorizaţiile de securitate la incendiu sunt "responsabilitatea clară a autorităţilor locale" pentru toate cele 26.471 de clădiri din sistemul public de învăţământ şi că în cursul acestei săptămâni va fi organizată o videoconferinţă cu toate inspectoratele şcolare judeţene pentru a discuta aceste aspecte.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ai sarit o categorie f importanta: elevii care au vecini cu ptobleme fiscale!

    sunt cei de la care te poti contamina cel mai usor! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb