Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat astăzi că va acorda nota 10 fiecăruia dintre autorii moţiunii simple, la disciplina "Demagogie".
"O să le acord nota 10 fiecăruia dintre autorii moţiunii, la disciplina "Demagogie", ştiut fiind că tocmai ce am vorbit de planurile-cadru. Demagogia vă asigur că nu va face parte din planurile-cadru. V-aţi dovedit a fi vajnici mânuitori de rangă şi baros, dar în educaţie lucrurile se fac nu numai demolând. Multe dintre iniţiativele dumneavoastră încep cu se abrogă. Da. Trebuie şi demolat, trebuie şi abrogat. Dar în educaţie ne bazăm mai mult pe construcţie. Lucrul cu mistria este uneori mai greu decât lucrul cu ranga şi barosul", a afirmat ministrul Educaţiei, în plenul Camerei Deputaţilor.
Totodată, el a spus că le va da şi o diplomă de excelenţă autorilor moţiunii simple, pentru "nenumăratele iniţiative de a demola orice iniţiativă constructivă în educaţie".
"Vă pot da şi o diplomă de excelenţă, o bursă chiar de excelenţă, pentru nenumăratele iniţiative de a demola orice iniţiativă constructivă în educaţie. Îmi exprim totuşi încrederea, speranţa că vom reuşi să ne adunăm laolaltă şi să facem ca sistemul de educaţie să depăşească acest punct de minim. Vă spun încă o dată - este la un punct de minim", a subliniat Cîmpeanu.
Ministrul a spus că moţiunea are "informaţii şi date incorecte".
"Materialul dumneavoastră este plin de informaţii incorecte şi date de asemenea. (...) Regulile se pare că nu sunt cunoscute pentru dumneavoastră", a afirmat demnitarul.
El a menţionat că bugetul Educaţiei este de 30 de miliarde de lei, cu două mai multe faţă de cel de anul trecut.
"Bugetul Educaţiei este 30 de miliarde de lei, în creştere cu 2 miliarde de lei faţă de bugetul Ministerului Educaţiei pe anul trecut şi reprezintă 2,28% din PIB. (...) În valoare absolută, cheltuielile cu educaţia sunt 41 miliarde de lei. 30 miliarde - bugetul Ministerului Educaţiei şi 11 miliarde - toate celelalte surse. În euro înseamnă 8,22 miliarde de euro. Anul trecut am avut 8,08 miliarde de euro. (...) Am făcut raportarea şi la bugetul general consolidat. În anul 2022, raportat la bugetul general consolidat, avem 7,92%. Pentru aceia care nu aţi citit declaraţiile am solicitat ca bugetul total al educaţiei să ajungă la 15% din bugetul general consolidat al României", a subliniat ministrul.
Sorin Cîmpeanu a susţinut că a făcut "tot ce a fost posibil" pentru a menţine şcolile deschise.
"În grupul parlamentar care a realizat această moţiune, dincolo de faptul că există un singur profesor titular, nu mai este niciun alt grup parlamentar în care să existe doar un profesor, în acest grup parlamentar sunt multe probleme cu recunoaşterea studiilor universitare. RUNIDAS (Registrul Unic Naţional Integrat al Diplomelor şi Actelor de Studii) vine în întâmpinarea acestui lucru - să nu mai existe tentaţia de a-ţi declara în CV studii universitare pe care nu le-ai absolvit", a spus reprezentantul Ministerului Educaţiei.
Camera Deputaţilor dezbate astăzi moţiunea simplă intitulată "Ministru. Dezastru. Educaţie fără viitor", iniţiată de USR.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.06.2022, 21:36)
Dar dumnealui si celor pe care i administreaza ce nota da...la aceeasi disciplina "Demagogie"?
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.06.2022, 21:38)
Domn' ministru, invatamantul nu SRL ul dvs. si al "dascalilor"!
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.06.2022, 21:40)
Ce va recomanda sa dati note la aceasta "disciplina", daca nu propria demagogie?
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.06.2022, 07:16)
Marea diferenta dintre 8,22miliarde si 8,08miliarde acopera cumva demagogic inflatia de vreo 5-10%?
5. fără titlu
(mesaj trimis de Ioan în data de 21.06.2022, 09:12)
Tovarashe Campeanu, pune mana si CITESTE legea invatamantului care sta de vreo zece ani neaplicata. Deocamdata ai nota 4(patru). Treci in banca sau mai bine du-te acasa.