MINISTRUL ENERGIEI A TRIMIS CORPUL DE CONTROL LA COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA Preşedintele CEH: "Nu am primit prime"

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 12 ianuarie 2016

Membrii Consiliului de Administraţie (CA) al Complexului Energetic Hunedoara (CEH) nu au beneficiat de prime din partea companiei, a declarat, ieri, preşedintele CEH, Aurelian Ghimpău, citat de Agerpres, adăugând că banii pe care i-au încasat aceştia, înainte de începerea procedurii de insolvenţă a CEH, fac parte dintr-o formă de plată variabilă prevăzută în contractul de administrare.

"Nu se numesc prime, se numesc componenta variabilă din drepturi salariale", a precizat Ghimpău, menţionând că plata acestor sume este decisă de managerul companiei în baza prevederilor din ordonanţa referitoare la guvernanţa corporatistă.

Aurelian Ghimpău a explicat că membrii CA al CEH au avut dreptul la o indemnizaţie de 2.300 lei lunar. Trimestrial, aceştia puteau beneficia şi de o componentă salarială variabilă, cu condiţia realizării unor indicatori din contractul de administrare, cum ar fi reducerea pierderilor.

Preşedintele CA al CEH a menţionat că această sumă nu a fost achitată la sfârşitul primelor trei trimestre din 2015, deoarece CEH nu avea aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli. Banii cumulaţi au fost plătiţi în ultimul trimestru al anului trecut.

Aurelian Ghimpău a precizat că este dispus să restituie suma de bani pe care a încasat-o sub forma drepturilor salariale variabile, în situaţia în care se va găsi o modalitate legală pentru acest lucru.

"Pentru mine, nu este nicio problemă. Să găsească modalitatea. Eu chiar vreau să-i restitui, să închei cu aceste discuţii. Nu am contabilizat aceşti bani, nici nu am mizat pe ei şi nici nu mi-i doresc. (...) Nu sunt un om bogat, dar nici sărac, dar decât să mi se bată obrazul...", a afirmat preşedintele CA al CEH.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat duminică că a trimis corpul de control la Complexul Energetic Hunedoara, existând suspiciunea că au fost acordate prime pentru cei din conducerea companiei înainte de intrarea în insolvenţă.

Victor Grigorescu a spus la Realitatea TV: "Am auzit că acolo s-au făcut nişte plăti înainte de intrarea în insolvenţă, s-au şi dat nişte prime undeva în zona conducerii. Am trimis un corp de control. Acolo sunt nişte lucruri care depăşesc nivelul meu de înţelegere şi ceea ce consider eu că este o atitudine corectă, morală şi responsabilă. Cred că trebuie să ne asumăm cu toţii o stare de lucruri, că aceasta este o situaţie care are un context istoric cert. Trebuie să punem punct. Situaţia în care ne aflăm este o realitate. Trebuie să spunem stop risipei, stop corupţiei, stop până la urmă amestecului între elemente de profesionalism şi alte lucruri, politizare sau mai ştiu eu ce, şi să invităm în acest context pe toţi cei care cu adevărat vor să schimbe ceva şi pot să o facă".

Tribunalul Hunedoara a admis, săptămâna trecută, cererea de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara, la solicitarea acestuia, urmând ca de punerea în practică a acesteia să se ocupe o firmă specializată din Craiova.

"S-a admis cererea formulată de către debitoare (CEH, n.r.). S-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva debitoarei. Ca administrator judiciar provizoriu în prezenta cauză a fost desemnată Casa de Insolvenţă GMC SPRL Craiova", a declarat purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman.

Instanţa a luat act de faptul că într-un alt dosar 18 firme au solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva CEH şi a hotărât conexarea celor două cauze. Cererile formulate de aceşti creditori devin declaraţii de creanţă în prezenta cauză.

De asemenea, instanţa a luat act de renunţarea la judecată a cererilor de deschidere a procedurii insolvenţei depuse de alte opt firme din ţară pentru datoriile pe care CEH le înregistrează faţă de acestea.

Hotărârea instanţei de judecată poate fi atacată cu apel în termen de 7 zile de la publicarea în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă (BPI).

CEH are datorii de peste 1,2 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb