Ministrul francez de Externe: "Mandatul de arestare al CPI care îl vizează pe Putin este o decizie extrem de importantă"

G.D.
Internaţional / 19 martie 2023

Ministrul francez de Externe: "Mandatul de arestare al CPI care îl vizează pe Putin este o decizie extrem de importantă"

Ministrul francez de Externe Catherine Colonna a declarat într-un interviu publicat astăzi că emiterea de vineri de către Curtea Penală Internaţională (CPI) a unui mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin pentru crime de război din Ucraina este o decizie "extrem de importantă", informează Agerpres.

"Această decizie este extrem de importantă pentru că înseamnă că orice persoană responsabilă de crime de război sau crime împotriva umanităţii va trebui să răspundă, indiferent de statutul sau rangul său", a spus şefa diplomaţiei franceze într-un interviu pentru săptămânalul Journal Sunday.

"Acum, nicio verigă din lanţ nu poate crede că va scăpa de justiţie şi acest lucru ar trebui să dea de gândit multora"."Este, aşadar, o decizie care poate schimba cursul evenimentelor".

Decizia CPI, cu sediul la Haga, se referă la "deportarea" a mii de copii ucraineni în Rusia de la începutul conflictului cu Ucraina în urmă cu un an, ceea ce constituie o crimă de război.

În timp ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a calificat decizia CPI drept una istorică, Moscova a luat-o în derâdere, considerându-o "nulă şi neavenită", deoarece Rusia nu este membru al CPI şi, prin urmare, nu recunoaşte jurisdicţia acestei instanţe, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Franţa susţine Curtea, la fel cum ajută justiţia ucraineană, trimiţând echipe specializate la faţa locului pentru a documenta abuzurile sau a identifica victimele", a comentat Catherine Colonna.

Întrebată despre livrarea a 13 avioane de luptă MiG-29 de către Slovacia şi a altor 4 de către Polonia, anunţată săptămâna aceasta, ministrul francez de externe a răspuns că "tot ce ajută Ucraina este util".

"Ţările care au materiale sovietice pe care ucrainenii le cunosc deja au putut să ia această decizie. (...) Pentru a contracara (ofensiva rusă), Ucraina trebuie să poată rezista cu mijloacele disponibile acum", a adăugat ea. Cât despre livrarea viitoare de către Franţa a unor avioane de luptă mai avansate,"în principiu, aşa cum au spus-o preşedintele Republicii şi ministrul Apărării, nu există tabu", a repetat şefa diplomaţiei franceze.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Asteptam si urmatorul pas ;

    in lagare cu totii rusii si cei care merg greu 

    cu reeducarea occidentala sa fie gazati 

    ca evreii de nazistii germani

    Au inceput sa apara detalii despre fondul mandatului. Se bazeaza pe raportul americanilor (care nu recunosc CPI). Ei scriu asta:

    "The report also documents a start date for transporting Ukrainian children to Russia, days before the full-scale invasion began on Feb. 24, 2022. 

    "These first transports of children in early February 2022 included a group of 500 purported orphans 'evacuated' fr om Donetsk Oblast by Russia. The reason given publicly at the time was the supposed threat of an offensive by the Ukrainian armed forces," according to the report. Some of those Ukrainian children were later adopted by Russian families. 

    The alarm grew louder in May 2022, when Russian President Vladimir Putin issued a new decree that made it quick and easy to adopt Ukrainian children, which was next to impossible before the war. In addition, Russian officials announced it would extend government support to Russian families who adopt Ukrainian children; the biggest financial incentive is for adopting handicapped kids. 

    Russia has not publicly issued a list of Ukrainian children evacuated and detained. The number of children adopted by Russian families since Feb. 24, 2022, is also unknown. However, Russian officials insist adoption is only permitted for orphans, although evidence gathered by the Yale team shows otherwise. 

    The Yale report has verified that 37 Ukrainian children have been returned to their families, says Nathaniel Raymond. The thousands who remain in Russia may constitute a war crime, he says." 

     

    Prin urmare, ce intelegem de aici. Ca, potrivit Statutului de la Roma, 

    Article 31 

    Grounds for excluding criminal responsibility 

    1. In addition to other grounds for excluding criminal responsibility provided for in this Statute, a person shall not be criminally responsible if, at the time of that person's conduct: 

    (c) The person acts reasonably to defend himself or herself or another person or, in the case of war crimes, property which is essential for the survival of the person or another person or property which is essential for accomplishing a military mission, against an imminent and unlawful use of force in a manner proportionate to the degree of danger to the person or the other person or property protected. The fact that the person was involved in a defensive operation conducted by forces shall not in itself constitute a ground for excluding criminal responsibility under this subparagraph;" 

     

    ... rusii au explicat foarte clar ca orfanii pot fi adoptati. Iar chiar raportul american admite ca 37 de copii au fost revendicati de ucrainieni si s-au intors la cei care i-au revendicat. Ce ne spune asta? Ca pentru celelalte cateva mii, nu exista parinti supravietuitori, sau familia lor este de fapt in Rusia si se cearta pe custodia copiilor cu unii ramasi in Ucraina. 

    1. Sau nu se cearta deloc pe copii. Sunt zeci de mii de copii refugiati in Rusia si care apartin militarilor ucrainieni incorporati cu forta in armata regimului ultra-nationalist de la Kiev. Ce pateste un militar care ajunge sa spuna ca familia lui nu este loiala regimului de la Kiev si prefera sa se refugieze in Rusia? Este impuscat, torturat sau impins in fata tunurilor rusesti in misiuni sinucigase, in care trebuie sa ucida rusi pentru a nu fi ucis la randul lui. Asa ca pentru a-si salva viata in fata SBU-ului criminal, ei ajung sa spuna ca familiile lor sunt rapite de rusi.

      Sau, doar trolezi.

      Sau tu natoistule mincinos, ascunzi adevarul.

      Sa luam cazul Alinei Lipp. Aceasta a vizitat Donbas in 2021, a scris si publicat, ca jurnalist independent, despre crimele armatei ucrainiene care bombarda orasul si locuintele civile. 

      In 2022 s-a intors pentru cateva luni pentru a raporta situatia de acolo si adevarul despre crimele ucrainienilor de la Kiev. 

      Rezultatul a fost ca ea a fost etichetata ca "terorist" de catre guvernul de la Kiev, contul online blocat. Iar in Germania a fost emisa o decizie de confiscare a conturilor sale si ale tatalui ei. Peste 1600 de euro au fost confiscati. 

      Alina Lipp nu se mai intoarce in Germania unde ar putea petrece si pana la trei ani in inchisoare. 

      ALINA LIPP dar si tatal ei. 

    Ne indreptam spre al treilea razboi mondial. Cine va indrazni sa intre in Rusia. Nimeni. Asa ca latra la poarta Rusiei si vor primi nucleara.

    cum naiba ma sa arestati mortul ?

    cum poate sa fie un mort arestat? 

    acuma sistemul rus se scarpina in cap cum sa anunte ca Putin a murit fara sa provoace instbilitatea propriei tari...  

    de fapt pe la diverse evenimente sunt plimbate cele 2-3 sosii ale lui Putin . 

    nea Volodea a dat ochii peste cap deja 

    daca nu e asa cum zic eu sa nu imi mai ziceti mie Vali... o sa vedeti ca in urmatoarele 1-2 luni (hai... maxim 8-9 luni, pana in Nov 2023) Putin dispare oficial din viata publica sau oficial chiar din viata (ma refer conform celor anuntate de media ruseasca).  

    ...dar Putin deja e decedat.

    1. daca voi credeti ca bat campii analizati in imagini si poze diferentele de arhitectura la nivelul fetelor sosiilor lui Putin ... cum puii mei de sunt atatea diferente? ma refer la linia, arhitectura oaselor fetei asa-zisului Putin.

      o sa vedeti diferente care pot aparea doar daca sunt rulate sosiile...

      o idee mai buna... nu o persoana ci un AI sa analizeze diferentele intre " diversii Putini" :) vedeti care sunt rezultatele 

      ... vali, ai nimerit-o pe anumite economice ... e disponibil pentru cei care vor sa vada oricum ... pe geostrategice ce intreci cu propria proiectie ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb