Ministrul Sănătăţii, "demis" de deputaţi

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 25 iunie 2020

Moţiunea simplă intitulată "Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre" şi depusă de PSD împotriva lui Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a fost adoptată, ieri, în plenul Camerei Deputaţilor, cu 164 voturi pentru, 85 voturi contra şi 48 de abţineri. Potrivit legislaţiei în vigoare, adoptarea moţiunii nu duce automat la demiterea ministrului, aceasta fiind la latitudinea premierului Ludovic Orban. Din fericire pentru Nelu Tătaru, şefujl Guvernului a declarat că este mulţumit de activitatea depusă de ministrul Sănătăţii şi nu intenţionează să dea curs solicitării Camerei Deputaţilor.  Cu prilejul dezbaterii moţiunii, Nelu Tătaru, a declarat că "nu ar fi drept" faţă de populaţie şi de corpul medical să plece în aceste moment şi a spus că ar fi dorit ca cineva să îi ceară demisia în perioada martie-aprilie, când "se căuta cineva pentru carnea de tun să meargă prin focare". El a afirmat că acuzele din moţiunea simplă sunt "dureroase", în contextul în care de 30 de ani este în "slujba pacientului". "Am fost acuzat de numiri. Numirile s-au făcut conform legii. Nu poţi să ştii acea persoană în folclorul local ce are în spatele lui. (...) Nu mi-am pus rude în Consiliul de administraţie la Unifarm sau Antibiotice şi ştiţi foarte bine acest lucru şi am explicat în toate cazurile când a fost nevoie", a arătat Nelu Tătaru.

Ministrul a spus că nu a interzis şi nu va interzice nicio testare care se face după un protocol, după o procedură, într-un cadru organizat, securizat medical. "Nu am crezut şi nu cred că în continuare poate exista atâta indolenţă, atâta mişcare neprofesionistă să spun, în condiţiile în care ne-am trezit în urmă cu trei-patru săptămâni şi prezentăm o altă realitate. Mai mult decât atât, un corp medical care este controlat în aceste moment de Curtea de Conturi ca ore suplimentare, la gărzi, un Avocat al Poporului care spune că suntem centre de detenţie, iar personalul medical torţionar. (...) Nu este mult de când erau eroi în halate albe, acum sunt eroii care au furat ore suplimentare. Din aceşti eroi avem 3.68 de confirmaţi pozitiv cu Covid şi 11 decese", a precizat ministrul de resort.

Cu toate acestea, voturile coaliţiei de conjunctură PSD-ALDE-Pro România au fost suficiente pentru ca moţiunea simplă iniţiată de social-democraţi să treacă de Camera Deputaţilor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. L-au "demis" pentru ca nu este unul de-al lor, adica nu este spagar.

    PSD-ul vrea un ministru spagar, conform traditiei. 

    1. Ce , doamna pintea nu a pretins foarte mult....

      Nu mai au pic de rușine ! 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb