Ministrul Sportului vrea să inaugureze stadionul Arcul de Triumf în februarie

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 6 ianuarie 2021

Două dintre stadioanele pentru Euro 2020, Steaua şi Arcul de Triumf, sunt gata, iar întârierea de câteva luni chiar nu mai contează, în condiţiile în care pandemia a amânat cu un an competiţia pentru care erau destinate în prima fază. Vestea bună este că momentul inaugurării primei arene este foarte aproape. Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat că şi-ar dori ca partida de rugby dintre selecţionatele României şi Belgiei, din cadrul Rugby Europe Championship 2020, să se dispute pe noul Stadion Arcul de Triumf, dar după obţinerea avizelor de funcţionare. "Noi vrem ca acest meci să se joace pe Stadionul Arcul de Triumf, dar nu putem face asta în afara legii, eu nu pot promite astăzi, când nici nu am preluat stadionul, că meciul se poate juca pe 7 februarie, cu toată bunăvoinţa. Încercăm să ajutăm pe toată lumea, dar în primul rând trebuie să respectăm legea", a declarat Novak pentru Agerpres. Acesta a precizat că în momentul în care stadionul va fi predat de către Compania Naţională de Investiţii către MTS, vor trebui depuse documentele pentru obţinerea avizelor de funcţionare: "Din câte ştiu eu, săptămâna trecută s-a finalizat predarea stadionului către Compania Naţională de Investiţii. Constructorul a predat către CNI stadionul şi urmează ca nouă, MTS, să ni se predea până în 15 ianuarie de către CNI. După care se obţin toate avizele de funcţionare, şi, în momentul în care le obţinem, putem să dăm drumul la treabă. Cei de la rugby au pe 7 februarie un meci internaţional şi am trimis şi un răspuns în acest sens. Am spus că în momentul în care vom avea toate avizele pentru a se desfăşura totul în mod corect şi cum trebuie, atunci, fără nicio problemă, îl vom pune la dispoziţie".

Mai sceptic, preşedintele federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache vorbeşte şi despre varianta disputării partidei la Craiova: "Eu mi-aş dori din tot sufletul ca acest meci să-l jucăm pe noul stadion, că de aia l-am făcut. Dar nu cred că vor fi obţinute avizele până la acea dată. Noi trebuie să trimitem către federaţia europeană şi federaţia mondială locul de desfăşurare a partidei". Rugby Europe, forul care conduce sportul cu balonul oval de pe continent, a decis la jumătatea lunii decembrie să reprogrameze pentru zilele de 6-7 februarie meciurile din ultima etapă a Rugby Europe Championship 2020, între care se numără şi partida dintre echipele României şi Belgiei.Celelalte două meciuri care vor avea loc la datele menţionate sunt Georgia - Rusia şi Spania - Portugalia. Cele trei partide nu s-au putut desfăşura în primăvara anului trecut din cauza pandemiei de coronavirus. Cele cinci etape ale ediţiei 2021 din Rugby Europe Championship se vor disputa între 6-7 martie şi iulie 2021, programul complet urmând să fie anunţat după încheierea ediţiei 2020.

Capacitatea stadionului Arcul de Triumf, potrivit datelor Companiei Naţionale de Investiţii, este de 8.207 de spectatori, iar valoarea contractului de realizare a lucrărilor a fost de 78.655.931,11 lei fără TVA, cote şi taxe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb