MINISTRUL TRANSPORTURILOR: "Cetăţenii să nu plece la drum în zonele afectate de viscol decât în cazuri de extremă necesitate"

Andrei Stan
Miscellanea #Transporturi / 10 ianuarie 2017

Răzvan Cuc (Sursa foto: mt.gov.ro)

Răzvan Cuc (Sursa foto: mt.gov.ro)

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a făcut astăzi un apel la cetăţeni să nu plece la drum în zonele afectate de viscol "decât în cazuri de extremă necesitate" şi i-a îndemnat să consulte harta interactivă cu situaţia drumurilor şi a trenurilor.

Într-un comunicat de presă al Ministerului Transporturilor, Răzvan Cuc a declarat: "Fac apel la cetăţeni să nu plece la drum în zonele afectate decât în cazuri de extremă necesitate şi să consulte actualizările online ale Comandamentului Central de Iarnă din cadrul Ministerului Transporturilor şi harta interactivă cu situaţia drumurilor şi a trenurilor în timp real sau să apeleze numerele de telefon puse la dispoziţie pentru o informare corectă asupra infrastructurii de transport. Prioritatea noastră rămâne siguranţa tuturor participanţilor la trafic şi a călătorilor".

Ministerul Transporturilor a adoptat o serie de măsuri de prevenţie pentru realizarea circulaţiei în condiţii de siguranţă pe sectoarele rutier şi feroviar, având în vedere avertizările meteorologice pentru următoarea perioadă.

Astfel, pe sectorul rutier, închiderea drumurilor în anumite zone va avea loc anterior declanşării codului portocaliu pentru ca siguranţa participanţilor la trafic să nu fie afectată, iar utilajele de deszăpezire să poată acţiona eficient pe tronsoanele închise.

De asemenea, utilajele suplimentare mobilizate în ultimele zile, din cadrul direcţiilor regionale Braşov, Iaşi, Timişoara, Craiova şi Cluj-Napoca ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) sunt deja în dispozitiv în zonele vizate de avertizările meteorologice, pregătite să intervină. Pentru cele şapte judeţe ce se vor afla sub cod portocaliu, sunt mobilizate 491 de autoutilaje, 14.648 tone de sare şi 3.500 tone de nisip. În plus, utilajele CNAIR sunt la dispoziţia autorităţilor responsabile de gestionarea situaţiilor de urgenţă pentru intervenţiile ce au ca scop salvarea de vieţi omeneşti.

Pe sectorul feroviar, la nivel naţional, pe toată perioada avertizărilor meteo, se vor introduce 560 de locomotive diesel în locul celor cu tracţiune electrică. Personalul CFR mobilizat este de 960 de angajaţi, iar mijloacele de intervenţie, repartizate pe regionale conţin: 8 pluguri şi 189 de drezine şi utilaje multifuncţionale.

Şapte judeţe din estul şi sud-estul ţării vor fi, din această seară până miercuri după-amiază, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar Capitala şi 11 judeţe din sud şi est au fost avertizate cu cod galben de ninsori şi vânt, valabil până miercuri, la ora 21.00.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, din această seară, la ora 22.00, până miercuri, la ora 08.00 vor fi sub avertizare de cod portocaliu de viscol judeţele Constanţa şi Tulcea. În noaptea de marţi spre miercuri, în cele două judeţe vor fi intervale cu rafale de 70-80 de kilometri pe oră, ninsori puternic viscolite, precum şi precipitaţii mixte ce vor depune polei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb