MIRCEA GEOANĂ:  "România - un aliat NATO foarte apreciat"

G.D.
Politică / 15 noiembrie 2022

"România - un aliat NATO foarte apreciat"

România este un aliat NATO "foarte apreciat" şi are contribuţia sa la securitatea comună, inclusiv în acest moment de răscruce, a transmis, astăzi, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, într-o intervenţie online la conferinţa internaţională "Gândirea Militară Românească", transmite Agerpres.

"Regiunea Mării Negre a fost punctul de interes, bastionul şi platforma de lansare a agresiunilor ruse care s-au acumulat până la războiul de azi. Comportamentul iresponsabil şi ostil al Rusiei în regiunea extinsă a Mării Negre afectează profund securitatea Alianţei", a punctat secretarul general adjunct al NATO.

El a spus că, "de la conflicte îngheţate până la folosirea forţei militare, de la restricţii repetate ale libertăţii de navigaţie la atacuri privind securitatea cibernetică, Rusia a folosit toate instrumentele tradiţionale şi hibride". "A transformat părţi din Marea Neagră într-un teritoriu de război. Deci, ce se întâmplă în Marea Neagră nu rămâne în Marea Neagră", a completat Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO a mulţumit României că "a făcut posibile condiţiile pentru exporturile de produse din Ucraina prin porturile şi prin traversarea teritoriului său".

"Retragerea parţială a Rusiei din Herson demonstrează curajul incredibil ale forţelor armate ucrainene şi ne arată cât de important este să continuăm susţinerea Ucrainei. Preşedintele Putin reacţionează la înfrângerile pe care le înregistrează pe câmpul de luptă cu mai multe atacuri asupra oraşelor ucrainene, asupra civililor, asupra infrastructurii civile şi cu o retorică periculoasă legată de forţele nucleare. Aşa că trebuie să ne păstrăm cursul pentru Ucraina, dar şi pentru noi. NATO nu va fi intimidată sau descurajată. Vom susţine dreptul Ucrainei la autoapărare atât cât este nevoie. În acelaşi timp, continuăm să ne consolidăm apărarea proprie, pentru a păstra teritoriul aliat şi cei un miliard de cetăţeni ai noştri în siguranţă", a arătat Mircea Geoană.

Potrivit acestuia, prezenţa aliată consolidată din ţara noastră are un mesaj clar - "Suntem aici să apărăm România şi fiecare centimetru de sol aliat".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Foarte apreciat,

    dar fara beneficii concrete ptr.tara noastra

    Voi aparati solul? Va aparati scaunele si pozitia de exploatare. Solul ramane aici.

    Militarii romani care astazi au inalta onoare de a "servi patria sub drapel" ar trebui sa se gandeasca de doua ori, daca sa mearga mai departecu NATO si SUA si sa ajunga niste cersetori ca fostii luptatori americani, astazi hraniti din mila de fostul guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger sau sa-si vada de viata, fericiti si cu o pensie contributiva asigurata, la 65 de ani.

    1. Foarte corect...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb