Mircea Vasile Zegrean, fratele preşedintelui CCR, demis de la conducerea CNCIR

E.D.
Anticorupţie / 6 iunie 2014

Mircea Vasile Zegrean, fratele preşedintelui CCR, Augustin Zegrean, a fost demis de la conducerea Compania Naţionale pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune (CNCIR), pentru unele nereguli constatate în 2013, informează sursele de presă.

Potrivit acestora, consiliul de Administraţie a decis joi schimbarea din funcţie a lui Mircea Vasile Zegrean.

Zegrean a precizat că a fost convocat joi la ministerul Economiei pentru acest Consiliu şi i s-a adus la cunoştinţă că este demis de la conducerea CNCIR. Fratele preşedintelui CCR a mai spus că au fost invocate anumite constatări dintr-un raport finalizat de Corpul de Control al Guvernului la finele anului trecut.

Mircea Vasile Zegrean a ţinut să precizeze că în urma acelui raport de control care a fost transmis şi Parchetului, nu a fost contactat de către organele de urmărire penală. El apreciază demiterea sa din funcţie ca fiind "o problemă politică".

"Este o acţiune concertată de a-i scoate din structurile guvernamentale pe cei care au făcut sau mai fac parte din alte partide decât cele de la putere", a precizat Zegrean, pentru sursele de presă. El a făcut parte din PDL până în 2012.

Directorul CNCIR a mai spus că atât în acest an cât şi anul trecut, compania a înregistrat un profit brut de 5 milioane euro şi a achitat dividende la buget de 15,5 milioane lei.

Corpul de Control al Guvernului a finalizat la sfârşitul anului trecut un raport în care directorul Mircea Vasile Zegrean era acuzat că a aprobat pentru angajaţi salarii de două-trei ori mai mari, prejudiciind astfel patrimoniul instituţiei, că a acordat concediu de odihnă cu plată unui director arestat preventiv pentru corupţie deşi, în astfel de cazuri, contractul de muncă trebuia suspendat, că nu a înregistrat venituri ale companiei din penalităţi contractuale, că a încheiat contracte de asistenţă juridică fără să fie necesare şi că a înregistrat ilegal unele cheltuieli pentru întreţinerea imobilului şi că se află într-o posibilă situaţie de conflict de interese deoarece a semnat contracte de prestări servicii cu o firmă la care era angajată soţia sa.

Concluziile raportului au fost transmise atunci şi Parchetului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb