MIŞCĂRI DE TRUPE PE SCENA POLITICĂ: Liberalii au fuzionat cu Acţiunea Populară

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 21 aprilie 2008

Liberalii au fuzionat cu Acţiunea Populară

Alianţa politică dintre social-democraţi şi conservatori i-a determinat pe exponenţii "dreptei", liderii de partid, premierul Călin Popescu Tăriceanu, şi pe fostul preşedintele al ţării, Emil Constantinescu, să semneze, vineri, protocolul de fuziune dintre Partidul Naţional Liberal (PNL) şi Acţiunea Populară (AP).

Liderii celor două formaţiuni politice au declarat, la finalul congresului extraordinar de fuziune, că formula PNL-AP răspunde radicalizării discursului formaţiunilor de stânga şi a celor bazate pe cultul personalităţii, cu referire la alianţa PSD-PC şi la demo-crat-liberalii lui Emil Boc.

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a comentat fuziunea PNL-AP: "Prin aceas-tă fuziune răspundem şi unei situaţii care s-a creat pe scena politică românească, recenta alianţă PSD-PC. Cred că, în felul în care scena politică româ-nească se grupează, vom putea să generăm o reală dezbatere politică între stânga şi dreapta, care este benefică pentru politica românească. Dorim să facem în contiunare o politică constructivă, nu a dezbinării şi a conflictului".

În opinia sa o revenire a "stângii" la putere ar promova o serie de "măsuri inerente", care ar duce la încetinirea creşterii economice din ultimii ani, şi la o revenire a ţării noastre, în trecut.

Premierul a dat ca exemplu creşterea pensiilor, care, în opinia sa, "nu a putut fi realizată de partidele de sorginte social-democrată", ci doar de politicile liberale de dezvoltare economică.

La rândul său, Emil Cons-tantinescu şi-a exprimat convingerea că formula PNL-AP va fi "un succes", acest proiect reprezentând, în opinia sa, primul pas concret în unificarea forţelor de centru-dreapta.

"PNL va trebui să ofere o alternativă viabilă pentru societatea românească în care să elimine falsele partide sau falsele atitudini de centru-dreapta, care nu reprezintă decât confiscarea unor idei şi idealuri importante în beneficiul unor grupuri de interese", a explicat Emil Constantinescu, care a precizat că, după fuziune, se va întoarce în rândurile societăţii civile, pentru a contribui la reconstrucţia acesteia.

Referitor la electoratul noii formaţiunii, Călin Popescu Tăriceanu a subliniat că PNL-AP va concura cu "Partidul Democrat minus liberal" - un partid "populist camuflat în hainele dreptei" - pentru rolul de principal adversar ideologic al social-democraţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb