MIŞU NEGRIŢOIU, DIRECTOR GENERAL ING BANK ROMÂNIA: O finanţare externă de 8 - 10 miliarde de euro este absolut necesară

Ana Săbiescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 4 martie 2009

O finanţare externă de 8 - 10 miliarde de euro este absolut necesară

Avem nevoie de bani pentru că nu ştim ce ne aşteaptă

Necesarul de finanţare externă a României este între 8 şi 10 miliarde euro, nivel decent pentru ca ţara noastră să-şi poată proteja rezerva valutară şi să-şi poată achita datoriile externe, a explicat domnul Mişu Negriţoiu, directorul general al ING Bank şi unul dintre bancherii cu cea mai mare experienţă de pe piaţa românească.

Domnul Mişu Negriţoiu a declarat: "Un acord cu Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană este absolut necesar pentru România, atât pentru creşterea credibilităţii pe piaţa locală, cât şi pentru a uşura creditarea şi a acoperi anumite nevoi de finanţare!".

Directorul subsidiarei ING din ţara noastră susţine că "autorităţile române trebuie să facă eforturi pentru a reduce riscurile, atât la nivel macroeconomic, cât şi la nivel microeconomic" şi estimează că "se vor produce mutaţii în economia reală".

Totuşi, un acord cu FMI ar putea avea ca efecte o presiune ridicată pe curs şi o creştere a impozitelor în vederea reducerii deficitului bugetar.

Nicolae Alexandru Chidesciuc, senior economist la ING Bank România, a spus că ţara noastră ar trebui să ia un împrumut extern cât mai mare.

Economistul ING a declarat: "Avem nevoie de bani, asta este realitatea în momentul de faţă şi avem nevoie de un pachet cât mai mare pentru nu ştim ce ne aşteaptă".

Deficitul bugetar pentru anul curent, potrivit analizelor economiştilor ING Bank România, va ajunge la 7,3% din produsul intern brut, cu mult peste nivelul ce a fost luat în calcul în bugetul pentru acest an, mai exact 2%.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Un bancher discuta pe bilant si balanta contabila si nu pe presupuneri ... Are ING BANK in nume propriu sau in numele clientilor PF sau PJ finantari externe? cind si cum este prevazuta rambursarea?Deci numai statistic DATORIA EXTERNA este evidentiata la BNR?Cred ca trebuie sa analizam fiecare tip de finantare externa prin inventariere si mod de garantare, apoi mod de rambursare ca termen etc...

    Sursele teoretic si prctic se regasesc in atrase, imprumutate etc, deci Romania trebuie sa aibe cel putin 3 banci specializate( pe agricultura, pe industri si transporturi, pe sectoare speciale ) prin care se deruleaza fondurile NERAMBURSABILE , nu-mi trebuiesc imprumuturi cind eu Romania contribuabil la bugetul CE am de utilizat fondurile alocate. ING si orice banca din Romania poate sa preia aceste sectoare, are personal pregatit? Ne oprim aici si sa redati zilnic articolul de ieri "Dorin..." nepriceperea ne-a adus in colaps national. 

    1. Tu si Baltazar ganditi asa. Dupa ce v-ati umplut buzunarele acum cereti spprijin de la stat. bancile voastre si-au scos lichiditatile iar accum vreti sa se indatoreze statul. sa bage lichiditati in piata ca le atrgeti voi. Pe ele dati credite , avantajoase voua si-i impovarati pe romani. Dupa asta Romania, adica romanii raman sa plateasca o datorie facuta initial de banci si sectorul privat national sau multinational. Nu va este rusine. Finantisti de doi bani cu buzunarele doldora de bani. De fapt voi il sustineti pe Isaresu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb