Mişu Negriţoiu, propus preşedinte al ASF

IOANA POPA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 martie 2014

Mişu Negriţoiu, propus preşedinte al ASF

Update 12:10 Mişu Negriţoiu: "Nu ştiu dacă accept postul"

Preşedintele Consiliului de Administraţie ING Bank, Mişu Negriţoiu, aflat în această dimineaţă la Banca Naţională a României, a spus că nu ştie încă dacă va accepta postul de preşedinte al ASF.

Premierul Victor Ponta a anunţat astăzi că îl propune în funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară pe Mişu Negriţoiu, fostul director general al ING Bank.

---

Update 10:35 Mişu Negriţoiu a ajuns la sediul BNR

Preşedintele Consiliului de Administraţie ING BAnk, Mişu Negriţoiu, a ajuns în această dimineaţă la Banca Naţională a României. Numele său a fost vehiculat drept favorit pentru preluarea şefiei ASF.

Premierul Victor Ponta a spus ieri că va anunţa astăzi noul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, în urma unei discuţii cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

---

Salariile conducerii ASF, dar şi cele ale funcţionarilor din cadrul Autorităţii vor fi reduse sub nivelul celor din BNR, a declarat Cosmin Nicula, preşedintele Comisiei pentru buget-finanţe a Senatului. Domnia sa a precizat: "Va fi o analiză complexă a salariilor. Vorbim de salariile boardului şi, bineînţeles, ale funcţionarilor din ASF. Oricum, va fi o surpriză. Nu (vor fi - n.r.) la nivelul BNR. Mult mai jos. Nu dau nicio cifră deocamdată".

Prim vicepreşedintele ASF Daniel Dăianu a anunţat, ieri, că salariile din conducerea ASF au fost deja reduse cu 30% şi urmează să fie returnate toate primele în întregime.

Noua conducere a ASF urmează să fie numită de Parlament în 1 aprilie. Premierul Victor Ponta a anunţat, ieri, că va prezenta propunerea pentru conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) după ce va avea o discuţie cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, programată pentru această dimineaţă.

Numele cel mai des vehiculat pentru şefia ASF este Mişu Negriţoiu, preşedintele ING Bank. Domnia sa ne-a declarat, însă, că nu i s-a propus o asemenea funcţie, dar nu comentează un eventual interes. Un alt nume vehiculat pentru postul neexecutiv rămas liber în urma arestării lui Marian Mârzac ar fi Victor Ciorbea.

Dăianu: "Cine va fi ales la ASF sper să ajute Autoritatea să iasă dintr-un con de umbră"

Indiferent cine va prelua şefia Autorităţii de Supraveghere Financiară, important este ca acea persoană să îşi onoreze mandatul şi să scoată Autoritatea dintr-un "con de umbră", a declarat, ieri, Daniel Dăianu, prim vicepreşedintele ASF. Domnia sa a spus: "Cine va fi ales, sper din toată inima să ajute ASF să iasă nu numai dintr-un con de umbră, ci să ajute Autoritatea ca, în intestinele sale şi prin tot ceea ce face, să îşi onoreze mandatul pe care îl are de la Parlament şi, prin Parlament, de la cetăţenii români. Aceasta contează cel mai mult"

Daniel Dăianu a precizat că nu a fost interesat să candideze pentru funcţia de preşedinte al ASF, adăugând că a avut chiar anumite rezerve în momentul în care a ajuns să lucreze în conducerea ASF.

Nicula: "Modificările la Legea ASF vor fi finalizate până în 30 aprilie"

Modificările la Legea ASF vor viza atât reglementarea pieţelor financiare, cât şi nivelul de salarizare din cadrul Autorităţii.

Preşedintele Comisiei pentru buget-finanţe a Senatului şi-a exprimat speranţa ca, până la finele lunii aprilie, să fie finalizat şi analizat în comisiile de specialitate ale Parlamentului proiectul de lege de modificare a OUG 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea ASF. Cosmin Nicula a declarat: "Trebuie să ţinem cont de o singură directivă a UE, care nu ne îngrădeşte. Trebuie să asigurăm un cadrul corect din punct de vedere legislativ, nu numai de funcţionare a ASF, ci a celor trei pieţe care compun ASF şi acest lucru îl vom face până în data de 30 aprilie, când sper să avem o formulă finală atât a raportului, cât şi a propunerilor de modificare a OUG 93, cea care a stat la baza înfiinţării ASF, dar şi a altor acte normative".

Daniel Dăianu: "Întrebarea este dacă am făcut bine că am acceptat o asemenea poziţie"

Daniel Dăianu a spus că salariul său acesta (n.r. - 12.800 de euro) a fost redus deja cu 30%, admiţând că este net superior în raport cu cât câştigă un profesor universitar. Domnia sa a menţionat: "Sigur că acest salariu, în raport cu cât câştigă un profesor universitar, este net superior. Din acest punct de vedere, în raport cu colegii mei din mediul academic, pot să spun că este un salariu care te poate pune pe gânduri. Întrebarea este dacă am făcut bine că am acceptat o asemenea poziţie".

Domnia sa a precizat că aceia care cu expertiză din ASF trebuie să fie motivaţi să rămână, printr-o remuneraţie adecvată.

Daniel Dăianu a adăugat: "Expertiza trebuie să fie plătită, aşa cum în industria financiară expertiza este plătită. De la o asemenea exigenţă nu se poate face rabat, altminteri poţi să suferi de hemoragie. Subliniez că a doua exigenţă, cea care trebuie avută în vedere în ceea ce priveşte salarizarea, este cea care a dominat dezbaterea publică de la noi, trebuie să ţii seama de nivelul de dezvoltare al României. Şi aici este într-adevăr de judecat dacă se va rămâne cu salariile de acum, nu executivii, este vorba de corpusul ASF-ului, ei trebuie să fie remuneraţi pentru ca gândul lor să fie numai la ce au de făcut şi cu bună credinţă să-şi onoreze mandatul".

Pe de altă parte, el a admis, citat de Agerpres, că sunt discrepanţe în ceea ce priveşte salarizarea celor care lucrează în industria financiară, faţă de remuneraţia celor de la ASF: "Sunt de acord că sunt date care arată că în industria financiară, în general, la noi, remuneraţia este sub cea din ASF şi aici este de meditat. Dacă vom vedea după o analiză mai temeinică că aşa stau lucrurile se va putea lucra şi asupra salariilor experţilor din ASF. Dar această decizie trebuie să fie foarte bine chibzuită".

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Dl Daianu sa se pregateasca impreuna cu angajatii asf de o cazare pe termen lung la Rahova pentru ca au furat banii clientilor Harinvest.

    salariul e ultima dlui grija. Vor urma si cei de la comisia buget finante, dar acolo altfel vor ajunge langa daian 

    1. daianu acel vice urias, de ce nu isi asuma, de ce nu vrea sa conduca asf?pt ca e bun de nimic...e nascut pt locul 2...mai bine OUT!cu totii!sima ar trebui pus presedinte asf!

    Salariile tuturor angajatilor sunt cu mult, mult superioare salariilor din industria financiara si bancara

    Cine este si ce a facut ptr.romania?

    1. chiar nu stii?e fostul sef de cabinet al marelui patriot pacepa.acum ai inteles??????

      Ar fi bine sa-si publice dosarul toti de la ASF si sa stim cine sunt si cum au ajuns acolo...

    ... orice post de conducere de elita, care are in prim_plan PIATA DE CAPITAL, deoarece, invitat la Money Channel fiind, a repetat de nenumarate ori - IN DIRECT - ca a pierdut bani (3.000 Euro) la "bursa" = CAZINOU si s-a jurat sa nu mai joace in viata lui ! 

    Bei, cand pana mea va avea loc si in Romania  

    - ceea ce in lume s-a intamplat in urma cu zeci si/sau chiat sute de milioane de ani - 

    EXTINCTIA DINOZAURILOR ???????? 

    La fel cum a fost numit si Jean Valejean - fost ocnas - primar ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb