MLP Group a obţinut venit din exploatare de 40,3 milioane de euro

D.R.
Companii / 24 august 2023

MLP Group a obţinut venit din exploatare de 40,3 milioane de euro

MLP Group a obţinut venit din exploatare de 40,3 milioane de euro, iar valoarea investiţiilor imobiliare a fost de 963,1 milioane de euro, informează un comunicat de presă al MLP Group, remis astăzi redacţiei.

Rados³aw T. Krochta, Preşedintele Consiliului de Administraţie al MLP Group S.A a declarat: "În primul semestru al anului 2023, am devenit foarte conservatori pentru a face fata unei economii precare/incerte. În ciuda peisajului economic provocator, am obţinut rezultate excelente, atât din punct de vedere operaţional, cât şi financiar, determinate de performanţa puternică a leasingului în Europa. Am crescut veniturile şi FFO (fondurile din operaţiuni) cu peste 50% în prima jumătate a anului - un indicator foarte important pentru noi, care demonstrează potenţialul imens şi stabilitatea operaţională a MLP Group. Valoarea proprietăţilor noastre de investiţii a atins 4,3 miliarde PLN (+2% în EUR, -3% în PLN). Am observat că ocupanţiilor le ia mai mult timp deciziile finale - majoritatea noilor tranzacţii din Grupul MLP vor fi încheiate în trimestrul 3 şi 4 din 2023", conform sursei citate.

În primul semestru al anului 2023 au fost semnate contracte pentru peste 160 mii mp. Grupul MLP îşi dezvoltă operaţiunile în Polonia, Germania, Austria şi România. În primul semestru al anului 2023, MLP Group a început dezvoltarea speculativă în Polonia şi România (108 mii mp de dezvoltare speculativa în total). Am închiriat în stadiul de construcţie deja 26%, ceea ce reconfirmă cererea robustă de spaţiu nou. În primul semestru al anului 2023, MLP Group a livrat un total de cca. 97 mii mp spatiu nou. La sfârşitul primului semestru 2023, Grupul avea 1,07 milioane mp de suprafaţă finalizată, cu o ocupare de 97,4% pe toate activele noastre şi cu cca. 122 mii mp in constructie sau plan in constructie. Durata medie de închiriere este de 7 ani, cu rata de păstrare la 100%, afirmă sursa citată.

Rados³aw T. Krochta notează: "Profităm de o poziţie solidă de lichiditate pentru a ne finanţa ambiţiile de creştere. Având în vedere situaţia geopolitică actuală şi volatilitatea ridicată a economiei, suntem foarte bine pregătiţi pentru provocările actuale. 100% dintre contractele de închiriere sunt indexate cu IPC pentru EUR fără nicio limită (indexată o dată pe an în februarie). Toate chiriile sunt denomintate în EUR sau sunt direct exprimate în EUR, ceea ce reduce semnificativ expunerea noastră la riscul valutar. Aproape 80% dintre împrumuturi sunt acoperite cu IRS pentru următorii 5 ani, ceea ce duce la expunerea limitată la ratele dobânzilor. Cea mai mare valoare este potenţialul terenurilor securizate, care permite o dezvoltare rapidă în următorii ani pe pieţele europene", potrivit sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb