MOODY'S: "Impactul negativ complet al Legii dării în plată va deveni mai clar doar după câteva luni"

A.S.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 5 septembrie 2016

"Impactul negativ complet al Legii dării în plată va deveni mai clar doar după câteva luni"

Oficialii BCR: "Comentariile Moody's reflectă întocmai îngrijorările transmise de către mediul bancar în ceea ce priveşte Legea Darea în Plată"

BCR, BRD, la fel ca şi alte bănci din România sunt afectate de Legea dării în plată, susţine agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service, care a îmbunătăţit, săptămâna trecută, de la "stabilă" la "pozitivă," perspectiva ratingurilor pentru depozitele pe termen lung în lei şi valută ale Băncii Comerciale Române şi, de asemenea, a confirmat ratingul pentru depozitele BCR pe termen lung la "Ba1".

Tot săptămâna trecută, Moody's Investors Service a îmbunătăţit ratingurile pentru depozitele pe termen lung şi scurt în lei şi valută ale băncii BRD - Groupe Societe Generale (BRD) de la "Ba1/Not Prime" până la "Baa3/Prime-3" şi, de asemenea, a modificat şi perspectiva asociată de la "stabilă" la "pozitivă", potrivit Agerpres.

Despre Legea dării în plată, Moody's consideră că, până acum, un număr limitat de debitori a decis să profite de prevederile acestei legi.

"Cu toate acestea, impactul negativ complet al implementării legii ar putea deveni mai clar doar după câteva luni", potrivit Moody's, care apreciază: "Îmbunătăţirea mediului operaţional pentru băncile româneşti, care duce la diminuarea considerabilă a portofoliului de credite cu probleme al BCR sau BRD, precum şi menţinerea unui nivel de capitalizare solid ar putea avea implicaţii pozitive pentru ratingul BCR sau al BRD. În sens invers, o deteriorare semnificativă a calităţii portofoliului de credite al băncii, care să afecteze profitabilitatea şi capitalizarea sa, ar putea avea implicaţii negative asupra ratingului BCR sau al BRD".

Oficialii BCR ne-au declarat: "Îmbunătăţirea perspectivei rating-ului BCR, conform Moody's, reflectă îmbunătăţirea calităţii activelor băncii, adecvarea capitalului şi structura de finanţare.

În ce priveşte impactul Legii Darea în Plată, agenţia Moody's remarcă faptul că «legea permite un default strategic - adică încetarea rambursării creditului chiar în condiţiile existenţei posibilităţilor de rambursare - şi renunţarea la obligaţiile asumate în cadrul contractului de creditare». Agenţia Moody's mai remarcă faptul că, până în prezent, un număr limitat de beneficiari au optat pentru a face uz de această lege. Comentariile Moody's reflectă întocmai îngrijorările transmise de către mediul bancar în ceea ce priveşte Legea Darea în Plată: lipsa de criterii sociale în aplicarea legii, inexistenţa unui studiu de impact anterior iniţierii şi implementării legii, precum şi semnele de întrebare privind imensa diferenţă între numărul de beneficiari ai legii (aproximativ 4.000 la finalul lunii iulie 2016) şi numărul iniţial pretins de către iniţiatorii legii: 800.000".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ehh si astia de la Moody's sunt camatari cu gulere albe, hoti platiti de bancheri, ce conteaza ca au renume mondial. Noroc ca exista oameni curati "amarati furati de banci" ca Andreiuta cu vila in Voluntari sau ca Iliuta trei-case. Cu siguranta ca bo$$ul GCCC abonat la statul de plata al PNL ( Ana Birchall dixit) o sa isi puna maine micRobul sa arunce cuvinte de ocara la adresa Moody's si sa explice el cu paharul de zeama de varza in fata, cum stau treburile cu agentiile de rating:))))

    1. Ăștia de la Mudis au evaluat BCR-ul acasă la debitorii în franci. Contabilii Mudis și-au întins dosarele în bucătărie unde au fost serviți cu apă de Colentina, ușor maron.

      E normal să le sufle în fund debitorilor în franci. 

      Am uitat să amintesc faptul că tot debitorii în franci au apelat la serviciile Mudis și tot ei au plătit factura de evaluare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb