"Morgan Stanley" şi "JP Morgan" - pe piaţa de brokeraj din China

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 ianuarie 2011

Pentru "JP Morgan" este o premieră intrarea pe piaţa de capital din China.

Pentru "JP Morgan" este o premieră intrarea pe piaţa de capital din China.

Băncile americane de investiţii "Morgan Stanley" şi "JP Morgan Chase & Co." au obţinut aprobarea autorităţilor de la Beijing pentru înfiinţarea de societăţi mixte în domeniul brokerajului pe piaţa din China.

Potrivit anunţului făcut de cele două bănci la finele săptămânii trecute, autoritatea de reglementare a pieţei de capital din China a aprobat înfiinţarea, de către acestea, a unor societăţi mixte cu companii locale.

"Prin acest joint venture, JP Morgan şi-a extins în mod semnificativ accesul şi potenţialul de creştere pe piaţa de capital cu cel mai mare ritm de creştere din lume", a declarat preşedintele "JP Morgan Asia Pacific", Gaby Abdelnour.

La rândul său, James P. Gorman, preşedintele "Morgan Stanley", a precizat: "Dezvoltarea capacităţilor noastre pe piaţa din China a fost şi continuă să fie o prioritate pentru firmă".

"Morgan Stanley" va forma un joint venture cu "China Fortune Securities" Co. ("Huaxin Securities"), în timp ce "JP Morgan" se va alila cu "First Capital Securities" Co. Cele două bănci americane vor deţine, fiecare, un pachet de 33% din acţiunile societăţilor mixte, nivelul maxim pe care îl poate controla o firmă străină, potrivit legislaţiei chineze.

Decizia autorităţilor chineze le va permite celor două bănci americane să concureze cu rivalul "Goldman Sachs", care este prezent pe piaţa din China cu un joint venture încă din 2006, şi cu o serie de mari bănci europene, printre care UBS AG, "Deutsche Bank" AG şi "Credit Suisse" AG, care au parteneriate similare.

În 1995, "Morgan Stanley" s-a aliat cu "China Construction Bank", dând naştere "China International Capital" Corp. Deşi banca americană a deţinut 35% din firmă, a pierdut ulterior controlul managementului acesteia, devenind un investitor pasiv în companie. "Morgan Stanley" şi-a vândut deţinerea la "China International Capital" în 2010, către un grup de investitori condus de firmele de investiţii "Kohlberg Kravis & Roberts" şi TPG.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb