Moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă a fost depusă

D.V.
Politică / 1 octombrie 2019

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă

Actualizare - Stelian Ion: PSD trebuie să respecte democraţia, să nu forţeze o citire în noaptea asta, ca hoţii, evident, a acestei moţiuni

Liderul deputaţilor USR, Stelian Ion, a anunţat că a primit, în timpul declaraţiilor de presă legate de depunerea moţiunii de cenzură, convocare pentru marţi seară pentru Birourile Permanente Reunite. "PSD trebuie să respecte democraţia, să nu îşi bată joc de acest demers şi să nu forţeze o citire în noaptea asta, ca hoţii, evident, a acestei moţiuni. Ei vor să forţeze în Birourile Permanente fixarea datei pentru susţinerea votului, atunci li se potriveşte cel mai bine. Să îşi bage bine minţile în cap, noi suntem pregătiţi pentru orice zi a moţiunii, dar această manieră este inacceptabilă şi nu vom tolera un astfel de tratament", a afirmat Stelian Ion.

"În timp ce dădeam declaraţii am primit, cred că toţi, trebuie să vă verificaţi telefoanele, am primit convocare pentru Birourile Permanente Reunite, într-o bătaie de joc la adresa tuturor colegilor, în care ni se pretinde acum, după ce am depus această moţiune, ca în câteva minute, colegii care sunt probabil acasă, mulţi dintre ei au ajuns acasă la ora aceasta, este trecut de ora 18, să se întoarcă în 5 minute să se prezinte la convocarea PSD", a declarat, marţi seară, Stelian Ion.

-----------

Moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă a fost depusă marţi, la Parlament, anunţul fiind făcut de liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan, în prezenţa liderilor opoziţiei. Moţunea este semnată de 237 de parlamentari, printre care şi de deputaţi ai minorităţilor naţionale, de patru ai PSD şi de un deputat independent.

Turcan acuză puterea că vrea să impună citirea moţiunii "noaptea, ca hoţii", pentru a fi votată într-o zi nelucrătoare.

Ea susţine că Executivul "face eforturi disperate şi presiuni de tot felul ca să îi întoarcă din drum pe unii semnatari ai moţiunii".

"Este pentru toată lumea un test de caracter şi de loialitate faţă de români. Este ori, ori! Cu fiecare oră, cu fiecare zi care trece, menţinerea Guvernului Dăncilă face un rău tot mai mare României. Guvernează în haos, ilegitim şi imoral, cu o incompetenţă ce face ravagii. (...) Interesele ţării trebuie să primeze. Şi interesele României dictează plecarea urgentă a celui mai prost guvern din istoria ţării. Acum se aleg apele. Acum se vede cine este om politic şi om de stat adevărat şi cine politruc fariseu", a mai spus Raluca Turcan.

Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată de Parlament sunt necesare 233 de voturi.

Senatul şi Camera Deputaţilor, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Moţiunea de cenzură se dezbate după trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dancila descopera un nou dans: turcaneala ! 

    Hai la joc mai guvern/ Si pi toti sa-i culcam/ In parlament ! 

    Iaca dupa vot, sa videm daca iara, mai joaca incompitent !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb