MS vrea să interzică pentru 6 luni exporturile paralele de medicamente din noua listă de compensate

F.A.
Companii #Sănătate / 11 ianuarie 2014

Ministerul Sănătăţii (MS) intenţionează să interzică pe o perioadă de şase luni exporturile paralele pentru medicamentele aflate în noua listă de compensate, având în vedere necesitatea pacienţilor de a beneficia la timp de tratamentele prescrise, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu Secretarul de Stat Adrian Pană, Preşedintele CNAS, Cristian Buşoi şi Directorul ANMDM, Marius Savu, s-au întâlnit, astăzi, cu reprezentanţii industriei farmaceutice din România.

În ceea ce priveşte introducerea noii liste de medicamente compensate, ministrul Sănătăţii le-a transmis reprezentanţilor industriei farmaceutice intenţia autorităţilor de a reactualiza semestrial în 2014 şi trimestrial în 2015 lista de medicamente, conform reglementărilor europene, astfel încât pacienţii români să poată beneficia de tratamentele inovatoare de care au nevoie, potrivit sursei citate.

De asemenea, ministrul Eugen Nicolăescu a punctat intenţia MS de a înfiinţa în partea a doua a anului o structură de evaluare a tehnologiilor medicale în vederea unei organizări mai eficiente a procesului de revizuire a listei de medicamente compensate.

"Având în vedere necesitatea pacienţilor de a beneficia la timp de tratamentele prescrise, ministrul Sănătăţii a mai transmis industriei farmaceutice intenţia MS de a interzice pe o perioadă de 6 luni exporturile paralele pentru medicamentele aflate în noua listă de molecule compensate până la intrarea în vigoare a tuturor măsurilor propuse pentru ca procesul de reformă să fie coerent", se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte calculul diferenţiat al taxei clawback, reprezentanţii ARPIM au propus ca fiecare companie, atât producătorii de medicamente originale cât şi cei de medicamente generice, să plătească o taxă în funcţie de consumul individual pe care îl determină în cadrul sistemului de asigurari sociale de sănătate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb