MUGUR ISĂRESCU: "Regimul rezoluţiei bancare trebuie finalizat cu o serie de politici pentru asigurarea adaptabilităţii sectorului bancar"

S.A.
Bănci-Asigurări / 28 octombrie 2017

Mugur Isărescu

Mugur Isărescu

Regimul rezoluţiei bancare trebuie finalizat cu o serie de acţiuni de politici macroeconomice pentru a asigura capacitatea de adaptare a sectorului bancar, a declarat, ieri, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), într-o conferinţă la sediul băncii centrale.

Isărescu a afirmat, citat de Agerpres: "Noi, Banca Naţională a României, considerăm că regimul de rezoluţie trebuie să fie finalizat cu o serie de acţiuni de politici macroeconomice pentru a asigura capacitatea de adaptare a sectorului bancar. Noi considerăm că cercetările pentru a oferi informaţii cu privire la interacţiunile între sectorul financiar şi economia reală au o importanţă mare în procesul de luare a deciziilor referitoare la acţiunile luate de Banca Centrală".

El a precizat că rezoluţia bancară intenţionează să fie o abordare a unei "aterizări line" pentru atenuarea efectelor în cazul unui eşec al unei bănci.

Guvernatorul BNR a mai arătat: "Rezoluţia bancară intenţionează să fie o abordare a unei aterizări line. Un element important al regimului rezoluţiei este că rezultă pierderi care vor fi suportate de investitori şi părţile implicate. Acest aspect este fundamental dacă luăm în considerare că stabilitatea financiară reprezintă un bun public. Aşadar, regimul rezoluţiei ţinteşte să asigure că publicul va fi protejat de pierderi neaşteptate şi, în acelaşi timp, instituţiile de credit se vor purta prudent".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. APLICAREA REZOLUTIEI BANCARE PRIN CARE SE INCEARCA SALVAREA BANCILORI DIN ROMANIA DE LA FALIMENT SA SE APLICE STRICT BANCHERILOR, DEOARECE DECIZIILE AU FOST LUATE DE CATRE ACTIONARII SI CONDUCERILE BANCILOR, PROFITURILE OBTINUTE DE CATRE BANCI AU FOST EXPORTATE IN EXTERIOR, LA BANCILE MAMA DIN GRUPUL DE BANCI SAU REINVESTITE IN CEVA NEPROFITABIL, GRESELILE SI DECIZIILE GRESITE LE APARTINE IN TOTALITATE SI NU TREBUIE SA FIE SALVATE CU BANII CONTRIBUABILILOR. DACA DOMNUL MANOLE VREA SA LE SALVEZE CU BANI DE LA EL NU AVEM NIMIK IMPOTRIVA...SA SE DUCA IN FALIMENT CU TOTII....SI BANCILE ROMANESTI AU DAT FALIMENT SI NU LE-A SALVAT NIMENI DUPA REVOLUTIE...ASA CA VOR VENII ALETE BANCI PUTERNICE PE PIATA IAR CELE CARE AU LUAT DECIZII GRESITE INTRA IN FALIMENT...LE URAM SUCCES!

    1. Corect

    Ca de obicei, Isarescu evita sa spuna lucrurilor pe nume, adica ca asanumita "rezolutie bancara" consta in furtul banilor deponentilor. Ce timpuri traim! Sa porti cravata si costum, sa nu ai curajul sa spui adevarul!

    Mare rusine! 

    Ce frumos suna Rezolutie bancara...

    De ce nu o numiti, clar, confiscrea banilor deponentilor pentru salvarea actionarilor bancilor?

    Cum de acest proces este constitutional? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb