NEMULŢUMIŢI DE COTELE DE ZAHĂR,  Cultivatorii de sfeclă din Satu Mare vor să aducă MADR în instanţă

A.O.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 14 august 2013

Cultivatorii de sfeclă din Satu Mare vor să aducă MADR în instanţă

Proprietarii de culturi de sfeclă de zahăr din Satu Mare spun că vor pierde aproximativ 270.000 de euro în urma redistribuirii cotei de zahăr de către Ministerul Agriculturi şi Dezvoltării Regionale (MADR) şi vor să dea în judecată instituţia.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a aprobat luna trecută repartizarea cotei de producţie de zahăr din sfecla de zahăr, începând cu anul de comercializare 2013-2014, pentru societăţile comerciale acreditate, producătoare de zahăr. Conform ordinului de ministru, "Zahărul Oradea" a primit cea mai mică cotă, respectiv 19.355 tone. Celelalte unităţi de producţie au primit următoarele cote: "Zahărul Luduş"- 26.008 de tone, "Fabrica de Zahăr BOD"- 22.750 tone, iar "Agrana România"- 36.575 tone.

Potrivit lui Lukacs Alexandru, reprezentantul Asociaţiei Cultivatorilor de Sfeclă Nord-Vest, care oferă materia primă pentru "Zahărul Oradea", felul în care MADR a redistribuit această cotă îi defavorizează pe cultivatorii din Satu Mare.

Anul acesta, în Satu Mare sunt cultivate aproximativ 1950 de hectare cu sfeclă şi culturile riscă sa fie afectate de secetă."Chiar dacă în perioada următoare va ploua, producţiile vor fi până la 45 tone la hectar, în condiţiile în care pragul profitabilităţii este de 50 - 55 tone la hectar. În aceste condiţii, lovitura dată de MADR îi va aduce pe oameni în sapă de lemn", a declarat Lukacs Alexandru.

Uniunea Europeană a repartizat României o cotă anuală de 104.688 tone zahăr din sfeclă.

SC Zahărul Oradea SA este o societate pe acţiuni cu un capital social de 136.240.509 lei, 100% privat, facând parte, alături de SC Zahărul Carei SA şi SC Zahar SA Arad din grupul Cristal Diamant, având ca acţionari principali compania germană Pfeifer&Langen şi grupul francez Cristal Union.

Potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice, compania SC Zahărul Oradea SA a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri netă de 667.115.486 lei şi un profit de 17.861.253 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb