NEPI sondează interesul pentru o ofertă de obligaţiuni

Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 6 noiembrie 2015

Fondul sud-african NEPI a mandatat Deutsche Bank AG, London Branch, si J.P. Morgan Securities PLC să organizeze o serie de întâlniri în Europa, cu investitori în instrumente cu venituri fixe, începând cu data de 10 noiembrie 2015, ca să sondeze interesul pentru o emisiune de obligaţiuni.

În funcţie de condiţiile pieţei, poate urma o ofertă de obligaţiuni, denominate în euro, potrivit unui comunicat al fondului, transmis Bursei de Valori Bucureşti.

NEPI a obţinut, în primele nouă luni ale acestui an, un profit atribuibil acţionarilor de 119,46 milioane euro, în creştere cu 163% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul avansului veniturilor din chirii.

Compania a înregistrat, în perioada ianuarie-septembrie a anului trecut, un câştig atribuibil acţionarilor de 45,35 milioane de euro.

Compania este unul dintre cei mai mari investitori din România şi are în portofoliu Mall Promenada, Vulcan Value Centre, CityPark Constanţa, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City, Shopping City Târgu Jiu şi alte centre comerciale atât în ţară, cât şi în Serbia şi Slovacia. NEPI mai deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucureşti, City Business Centre din Timişoara şi The Office din Cluj.

Dezvoltatorul imobiliar a atras, în octombrie, în urma unei oferte de majorare de capital, 130 de milioane de euro, de două ori mai mult decât suma vizată iniţial, de aproximativ 65 de milioane de euro, o parte a fondurilor urmând să fie folosită pentru a refinanţa achiziţia Auchan Titan Shopping Centre din Bucureşti.

Unul din cei mai mari investitori în imobiliare din Africa, Public Investment Corporation, a ajuns la o deţinere de 10,142% din fondul New Europe Property Investments (NEP), după ce a mai cumpărat, la începutul lunii octombrie, un pachet de 2,5 milioane de acţiuni.

Alţi acţionari ai fondului de investiţii sud-african NEPI sunt Investec Asset Management Holdings cu 4,97% acţiuni, şi Standard Bank Group cu 5,07% acţiuni, potrivit unor raportări din august 2015. În noiembrie 2011, Fortress Income 2 raportase o deţinere de 6,37% din NEPI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb