Nicolae Ciucă anunţă că soluţiile legislative pentru implementarea pachetului de măsuri "Sprijin pentru România" sunt în lucru

S.B.
Politică / 12 aprilie 2022

Nicolae Ciucă anunţă că soluţiile legislative pentru implementarea pachetului de măsuri "Sprijin pentru România" sunt în lucru

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, marţi seară, că implementarea pachetului de măsuri "Sprijin pentru România" este prioritară pentru executiv, iar soluţiile legislative sunt deja în lucru, informează news.ro.

"Punerea în aplicare a pachetului de măsuri "Sprijin pentru România", pentru protejarea cetăţenilor şi economiei, este prioritară pentru Guvern. Am discutat cu miniştrii responsabili, iar soluţiile legislative sunt în lucru", a anunţat, marţi seară, premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit acestuia, schema de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie, publicată de Ministerul Finanţelor spre consultare publică, "răspunde unei aşteptări foarte mari venite din partea mediului de afaceri".

"Beneficiile acestei soluţii incluse în "Sprijin pentru România" vor fi semnificative şi pentru sectoarele către care vor fi direcţionate finanţările: industria prelucrătoare, construcţii, HORECA, informaţii şi comunicaţii, sănătate şi asistenţă socială. O economie dinamică, bazată pe creştere sănătoasă, este în măsură să asigure locuri de muncă şi fonduri la buget pentru a susţine politici sociale şi servicii publice mai bune pentru cetăţeni", a mai transmis premierul.

Ministerul Finanţelor anunţă că acordă ajutor de stat pentru investiţii de peste 1 milion de euro, în 92 de domenii de activitate eligibile. Astfel, ministerul a elaborat actul normativ necesar îndeplinirii măsurilor guvernamentale din cadrul Programului Sprijin pentru România şi propune o serie de modificări schemei de ajutor de stat nr. 807/2014 dedicată stimulării investiţiilor cu impact major în economie.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Un fel de Xi Jin Ping acet Ciuca...

    Mai intai se decid masurile apoi se cauta "solutiile legislative" pentru punerea lor in practica.  

    Sa intelegem ca s-au anuntat masuri pentru care nu exista inca "solutii legislative" pentru a fi puse in practica?

    Atunci, pentru ce [...] le-au mai anuntat? 

    1. Domnule prim ministru , Romanii de rand,s-ar bucura sa fiti un Xi Jin Ping de romania.Desi in lume china este perceputa ca o tara comunista,sub conducerea lui Xi Jin Ping,China,este dupa mine la ora actuala cea mai puternica tara din lume,care incet dar sigur se apropie in curand si de cea mai mare putere mondiala. Pana nu demult,China erea o tara subdezvoltata in care nivelul de trai al poporului chinez erea asa de scazut incat chinezii ereau foarte fericiti daca mancau o farfurie de orez pe zi. Cine viziteaza azi China,poate sa observe cu usurinta ca tara este infloritoare iar in multe domenii economia mondiala depinde de industria Chinei.Tara,a fost impanzita de constructii moderne,care nu prea le mai gasesti in cele mai dezvoltate tari ale asazisei lumi civilizate.Ma opresc aici cu dezvoltarea enorma a Chinei.Citind postarea de mai sus prin care sunteti comparat cu presedintele Chinei ,ma bucur ca unii va vad un fel de presedinte chinez.Sa revenim insa la COLONIA ROMANIA,care scapata din ghearele URSS,a devenit o COLONIE a CAPITALISTILOR de azi. Ucraina,a fost atacata de TERORISTUL PUTIN,intrucat a dorit sa intre in NATO si UE. Asa si-a dorit si Romania,si iata ce binefaceri a coborat peste 70% din populatia tarii. In 89,odata cu schimbarea regimului,romania,erea a dua tara din lume dupa Japonia care nu mai avea nici o datorie externa.Azi,s-a depasit deja jumatate din PIB,cu aceasta datorie,iar popoulatia in proportia de mai sus traieste ca tari precum ,MALI,MOZAMBIC,BURUNDI ,CIAD si pot continua cu exeplele. Acele tari sunt sarace intrucat deabia sau eliberat din mainile asupritorilor,iar Romania s-a stabilizat la nivelul de COLONIE schimband doar stapanul.Pentru ce spun acum,ma astept sa fiu cenzurat de responsabilii acestu SITE,sa fiu injurat dPOTENTATII din POLITICA,IMBOGATITII fara munca,MULTINATIONALE,PRESA ASERVITA si sa am si FILAJ. Nu ma sperii. Las romanii de rand sa spuna daca am sau nu am dreptate. asa ca domnule PREMIER,va rog sa fiti un Xi Jin Ping de Romania,si veti fi apreciat de romanii adevarati care sunt majoritari si nu de cozile de topor,enumerate mai sus.!

    Buna ziua , aceste masuri erau necesare pentru sprijinirea celor aproape sau sub pragul de saracie in Romania . Chiar si daca nu vor fi suficiente ,focusul guvernarii trebuie mutat pe ce a mai ramas din averea natiunii ,care a fost mare , fara datorii si litigatii ,concentrata in posesia statului ,respectiv a guvernelor succesive dupa schimbarea regimului .

    Domnul Ciuca ar trebui sa si indrepte atentia catre ce a mai ramas in posesia guvernului la 32 de ani dupa revolutie :avere mica ,plina de datorii ,incurcata in contracte paguboase concepute special ca sa genereze litigatii ,penalitati si pierderea controlului . 

    Cred ca dupa evaluare va fi socat sa vada cat de putin a mai ramas accesibil guvernului  

    Pentru ca are maxim un an la dispozitie sa incerce sa faca ordine si sa desluseasca ceva in valul de minciuni pe care le va primi la orice interogare . Ca acolo este radacina principala a acutizarii saraciei in tara ,a resentimentelor milioanelor de tineri care simt ca li s a furat viitorul ,a pensionarilor ajunsi in pensii insuficiente prin penalitati la pensie ,pensii de boala etc . Miracole nu se pot face ,dar premierul a dovedit determinare ,capacitate de munca si implicarea cu bun simt si masura in domenii noi pt el .

    E in lucru legea gazelor : la Realitatea TV ,oameni care lucrau in minister si mari companii energetice la acele momente trecute ,vorbesc acum despre malversatiuni ,coruptie si trafic de influenta ca sa creeze in lege aliniate care sa favorizeze interese private (mari ,mici ,locale sau internationale ) .Spun acesti comentatori ca si legea petrolului merita revizuita (pt ca redeventele minuscule nu s au modificat de mult ,plus puncte cum ar fi ca OMV -care a cumparat PETROM foarte ieftin ,cam cu cat au fost platiti executiviii in acesti ani !-- deci OMV nu vrea sa accepte majorarea capitalului social cu terenurile statului ). Au fost stari de urgenta ,de alerta etc ...iata ca suntem aproape de razboi ,statele ,intr o vreme de criza au dreptul sa revizuiasca legi si contracte in situatii de forta majora ! Statul a ramas minoritar si incapacitat in Petrom pt ca alti premieri au vandut ieftin 51% ,au dat 8% salariatilor (acele drepturi au ajuns la Luca ,Vantu etc ) si Tariceanu a pus 20% in FP . La FP in consiliul de administratie sunt fosti ambasadori si functionari inalti din administratii straine , da ,din administratiile care nu vad decat coruptie si trafic de influenta in Romania ( si ei stiu ce spun ,ca stiu cum au obtinut locurile in CA la FP ) . FP ,a amanat listarea ,speculatorii au tinut pretul actiunii foarte jos in primii zece ani ( in care FP trebuia sa permita compensarea proprietatilor confiscate in stalinism ) astfel ca seniorii mostenitori teoretici sa vanda samsarilor drepturile de restituire . Acum ,pretul actiunii creste (artificial) ca sa poata FP rascumpara actiunile in BVB si sa le atribuie conducerii si celor cativa functionari ai fondului ,ca ei sunt cei care le vand imediat pe bursa la aceste cotatii sustinute de emitent ! Acest tip de management este menit sa golesca acest fond FP de active ,ceea ce inseamna ca acele 20% din actiunile celor mai bune firme din Romania date gratis de Tariceanu ....pot fi considerate ca si pierdute de guvern ! Si acolo e o cota si din Hidroelectrica care trebuie listata ,cotatia Hidroelectrica dupa listare e de mare importanta si poate constitui o parghie prin care statul sa si echilibreze bugetul in anii care vin . Sa speram ca premierul sa apere averea statului ,bugetul statului in acest mediu politic in care politicienii se intrec numai cu propuneri de legislatie care sa creasca cheltuielile statului acum ,ca si cand nu mai exista maine . 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb