NICOLAE CIUCĂ:  "România a ales drumul său, e parte a civilizaţiei occidentale"

F.D.
Politică / 6 august 2022

"România a ales drumul său, e parte a civilizaţiei occidentale"

Premierul Nicolae Ciucă, prezent astăzi la manifestările comemorative de la Mausoleul de la Mărăşeşti, a afirmat că România a ales drumul său, este parte a civilizaţiei occidentale şi nu va părăsi acest drum, având obligaţia "să reziste împotriva acţiunilor şi discursurilor radicale, populiste sau revizioniste", relatează Agerpres.

"România a ales drumul său, este parte a civilizaţiei occidentale, este un stat democratic care a făcut eforturi uriaşe să ajungă un partener de încredere în rândul societăţii occidentale. Nu vom părăsi acest drum, pentru că este drumul nostru istoric. În astfel de momente, avem nevoie să exprimăm cu tărie valorile în care credem şi pe care le împărtăşim, alături de ţările partenere. Cu aceeaşi perseverenţă a înaintaşilor noştri, avem obligaţia să rezistăm astăzi pentru a proteja şi a îmbogăţi valorile democratice împotriva acţiunilor şi discursurilor radicale, populiste sau revizioniste. Ele urmăresc să genereze ură şi violenţă în cadrul societăţilor libere, au ca scop se divizeze şi să anuleze capacitatea noastră de mobilizare în faţa provocărilor", a spus Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul a subliniat că trebuie cinstit şi protejat ce s-a câştigat prin jertfă şi anume libertatea de a decide soarta.

"În urmă cu un secol, România s-a salvat şi s-a întărit în urma jertfei supreme a soldaţilor români, care ne-au lăsat pildă iubirea de ţară, ne-au lăsat moştenire lecţia speranţei, a încrederii şi a îndârjirii de a rezista şi de a triumfa în faţa unui destin dificil. O parte din acea determinare care a făcut posibilă existenţa României ca stat unitar trebuie să o regăsim astăzi în fiecare dintre noi, indiferent dacă trăim în ţară sau în străinătate, indiferent de credinţele noastre personale şi indiferent de diferenţele de opinie dintre noi. Este datoria noastră să cinstim şi să protejăm ceea ce se câştigat prin jertfă: libertatea de a decide soarta. Acum, în numele eroilor noştri, trebuie să protejăm această libertate cu perseverenţă şi îndârjire pentru a onora trecutul şi pentru a asigura viitorul. Dumnezeu să îi odihnească pe cei căzuţi şi să îi ocrotească pe români. Cinste şi onoare memoriei lor", a declarat premierul.

În discursul său, Nicolae Ciucă a făcut referire şi la războiul din Ucraina, un conflict care "a influenţat şi va influenţa de acum înainte viaţa noastră şi toate marile decizii".

"Războiul este cea mai mare tragedie prin care poate trece un popor. Nu departe de graniţele noastre, un alt popor rezistă eroic în faţa unei agresiuni nejustificate, greu de înţeles şi cu consecinţe şi mai greu de evaluat. Odată declanşat acest război al Rusiei împotriva Ucrainei, a influenţat şi va influenţa de acum înainte viaţa noastră şi toate marile decizii. Acest război are un impact uriaş în plan politic, economic şi social. Ne aflăm într-un moment de cumpănă istorică. De modul în care gestionăm acum crizele generate de acest conflict armat depind viitorul şi bunăstarea noastră viitoare. Din fericire, nu suntem singuri. Apartenenţa României la Uniunea Europeană reprezintă garanţia stabilităţii economice, iar apartenenţa la NATO reprezintă garanţia siguranţei şi securităţii noastre", a subliniat premierul.

Şeful Executivului a fost prezent, sâmbătă, la Mausoleul de la Mărăşeşti, la manifestările prilejuite de comemorarea a 105 ani de la luptele din Primul Război Mondial, în vara anului 1917.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. "România a ales drumul său, e parte a civilizaţiei occidentale"

    Cu alte cuvinte, nea Ciuca, in timp ce unii fura de rup, vand tara la bucata strainilor si suprima drepturile si libertatile romanilor, ceilalti, marea majoritate sunt adusi la saracie lucie, recesiune, foamete, inflatie record, locdkown si restrictii de toate felurile, adica la sclavie totala! Deci, nu e corect spus ca, Romania a ales acest drum, ci ca, voi politrucilor, securistilor, alogenilor si tradatorilor ni l-ati impus! Dar stati linistiti, ca vine si momentul rafuielii poporului cu voi! 

    1. ...

      O sa ne bage in foarte scurt timp si in razboi, daca nu suntem deja bagati fara sa stim!

      Da,nu ne-au bagat in razboi.nu inca.in rest,le-au facut pe toate!multumestele tu,eu ii scuip in gura.

    Domnule GENERAL.Atunci cand ati fost numit in functia de PRIM MINISTRU al Romaniei,cetatenii acestei tari,in marea lor majoritate au fost increzatori ca Romania o sa scape de dominatia straina,si va spun de ce. MILITARII sunt perceputi de catre romani ca ,PATRIOTI,CINSTITI,DEMNI IUBITORI de TARA si POPOR si mai ales multa cu DEMNITATE. Ce constata azi romanii. Increderea in dumneavoastra a scazut mai rau ca nivelul apelor DUNARII. Concluzia nu poate fi decat una singura si anumeș ,Dumneavoastra ori nu ati avut niciodata aceste calitati,ori ati TRADAT increderea romanilor in militari si armata. Cum puteti sa tineti in guvern,ministrii care nu numai ca au TRADAT TARA,dar iau nenorocit pe romani. Si am sa va dau numai un exemplu. ministrul VIRGIL POPESCU,a LIBERALIZAT piata de energie,cu SLOGANUL ca odata cu LIBERALIZARE preturile la aceste UTILITATI,vor scadea . Ba mai mult,cu toate ca ELECTRICITATEA si GAZUL METAN sunt in propietatea STATULUI ROMAN,acesta ,in loc sa lase aceste utilitati in patrimoniul si desfacerea acestora sa fie facute de producatorii romani,le-a vandut unor SAMSARI,in cea mai mare parte STRAINI,iar ROMANII,platesc FACTURI cum nu s-a mai vazut de mari,si COLAC peste PUPAZA,STATUL le PLATESTE acestor SAMSARI 40 de miliarde de lei pentru asazisele subventii la electricitate si gaze. Domnule GENERAL,ELECTRICITATEA si GAZUL au fost in primul rand un DAR de la DUMNEZEU,apoi ROMANII,prin MUNCA si SUDOAREA lor,aui construit CAPACITATI de producerea a CURENTULUI ELECTRIC de mai vindeam si la altii. Deasemenea in SUBSOLUL nostru se gasesc atat de multe GAZE NATURALE,incat Romanii,ar trebui sa plateasca aceste utilitati la preturi nu mici ci foartemici.Intrucat dumneavoastra conduceti GUVERNUL Romaniei,toate nenorocirile venite pe capul romanilor,se produc insa si cu acordul dumneavoastra. Ce ziceti am dreptate.!

    Niste banalitati care nu spun nimic sau care vrea sa justifice saracia in care traim , sintem la coada asta a civilizatiei de care vorbeste marioneta strainilor . crede ca pe romani ii intereseaza lozincile lui , cu asta crede ca se hranesc romanii cu gargara politicianista .

    Vedeti ca acum este vara, se mai gaseste o leguma un fruct, sa vedeti din septembrie...

    Subordonatul americanilor in Irak si Afganistan a fost pus paznic la colonia carpatina.

    Străbunii noștri (mai toți suntem țărani la origine) au luptat la Mărășești crezând și în promisiunea lui Ferdinand (la sfatul lui Iorga) că după război vor primi pământ. Și l--au primit odată cu marea reformă agrară.

    Și apoi l-au dat la colectivă, obligați de vremuri. 

    Acum, în aceste timpuri moderne spre nicăieri, probabil jumătate din pământul neprețuit al României a fost vândut te miri cui de urmașii eroilor de altădată. 

    Caz cred că unic în Europa. Avem încă juma de țară de vânzare. Preț negociabil. 

    Motivele înstrăinării pământului nu mai contează, ci doar efectul.

    1. Nea ciuca din postura de general este un simplu executant al ordinelor venite de la cotroceni. Cat desre drumul ales de romania ? Acest asepect a fost stbilit deromani la alegerile din 2020. Dupa alegeri dl iohannis sia batut joc de dreapta romaneasca . Ia scos pe cei de la usr de la guvernare pt ca ,cu acestia nu se poate negocia marlaniile politice. Mari realizari ale guvernuli ciuca(iohannis): angajari la stat pe banda rulanta ,salarii nesimtite la tot sectorul bugetar , acpararea totala a ccr prin numirea de politiceni servili si chiar compromisi, si lista poate continua . De curand in spatiul public cei de la curs au prezentat un soodaj la comanda celor de la psd . Conform acestui sondaj in cazul unor unor ipotetice alegeri psd si pnl ar obtine o majoritate confortabila???!!! . Aceeasi casa de sondaj ii dadea pe cei de la alde in 2019 la europarlamentare la 12% si de fapt cei de la alde nu au facut nici pragul. Recent pe surse am intrat in posesia adevaratelor rezultate ale sondajului mai sus enununtat si care nu au fost prezentate romanilor. Psd 23%,-forta dreptei 22%- aur 20%- usr18%- reper 11 -udmr 3%- pnl 2% altii 1%. Dupa aflarea acestor rezultate cele doua partide toxice pt romania (psd+pnl) au intensificat atacurile astpra celor de la usr prin televiziunile de casa ( antena 3, romania tv, realitatea si b1 ). La aceste televiziuni se practica linsajul mediatic impotriva celor de la usr. Un exemplu elocvent este b1 unde de luni pana joi la ora 18 robert turcescu are emisiune : "sub semnul intrebarii". Continutul acestei emisiuni? Denigrarea grosolana a celor de la usr. In plus de aceasta primariile conduse de cei de la usr sunt sabotate financiar de catre guvernul ciuca care nu acorda fonduri pt proiectele primarilor usr. In paralel televiziunile obediente guvernului critica primari usr ca nu au realizari. Pai cu ce ? Cam asta este cale aleasa de cuplul psd +pnl

    Daca "civilizatia occidentala" inseamna gandaci, muste sau viermi in loc de slanina, paine si.. Romania trebuie sa-si schimbe drumul. Daca civilizatia occidentala inseamna saracirea romanului foame si frig, copiii sodomizati, Romania trebuie sa-si schimbe orientarea . Asiatam la imbogatirea strainilor pe spinarea noastra. Romania a devenit un adevarat Eldorado, mai profitabil decat Rosia Montana. Bancile straine practica dobanzi mari la credite, dobanzi nemaintalnite nicaieri, nici in tari care sunt in urma noastra. Gazul si curentul elecrtic ne sunt luate aproape gratis si apoi suntem jefuiti cu preturile. Agricultura ne-a fost distrusa, economia, cultura, viata noastra sociala, totul a fost pus la panant. In schimb am primit si primim din plin rablele lor de tot felul, fierul lor vechi si gunoaiele, inclusiv resturile lor alimentare.

    Si tu zici ca Romania a ales "drumul cel bun" 

    Bun poate este pentru tine si pentru cei care au ajuns sa roada si ei oasele care raman de la hienele vestice.

    Romania trebuie sa paraseasca UE. Aceasta , UE, este o putere nedreapta fata de poporul roman, asupritoare, care va duce la distrugerea Romaniei si a poporului roman.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb