NICOLAE CIUCĂ: "Să ne gândim astăzi la toţi cei care au pus umărul la înlăturarea dictaturii"

G.B
Politică / 21 decembrie 2021

Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă

Premierului Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de Ziua Memoriei Victimelor Comunismului în România, în care spune că datorită celor care au pus umărul la răsturnarea dictaturii, unii chiar cu preţul vieţii, ne putem bucura acum de libertate. Ciucă aminteşte şi că prea puţini dintre cei care au comis abuzuri în perioada comunistă au plătit pentru acest lucru, potrivit Digi24.

"Să ne gândim astăzi, cu tot respectul cuvenit, la toţi cei care au pus umărul, cu mult curaj şi asumare, mulţi dintre ei cu preţul vieţii, la înlăturarea dictaturii totalitare în România. Locul lor în istorie este printre eroi. Datorită lor trăim astăzi într-o societate democratică la care românii au sperat timp de patru decenii şi jumătate, în care comunismul a încălcat cu brutalitate drepturi fundamentale. Atrocităţile şi abuzurile sistemului comunist din perioada 1945-1989 au curmat şi au distrus vieţi pentru care prea puţini dintre cei vinovaţi au plătit", arată premierul în mesajul său.

"Vă îndemn astăzi, dragi români, să păstrăm fiecare un moment de reculegere în memoria tuturor celor au pierit în temniţele comuniste sau au avut de suferit din cauza atrocităţilor şi abuzurilor regimului totalitar din perioada 1945-1989", a mai transmis Ciucă.

"Cuvintele par prea mici să exprime pe măsură recunoştinţa faţă de victimele comunismului în România, care au crezut până la capăt în visul lor de libertate şi democraţie. Ceea ce noi, generaţiile de astăzi, putem şi suntem datori să facem este să le păstrăm vie amintirea şi să le omagiem curajul, suferinţele prin care au trecut şi sacrificiul propriu în numele libertăţii tuturor", a continuat el.

"Mă înclin cu deosebit respect în faţa acestor adevăraţi eroi. În calitate de prim-ministru, susţin materializarea proiectelor de construcţie a unor muzee dedicate memoriei victimelor comunismului, la Bucureşti, Râmnicu Sărat şi Timişoara, obiectiv asumat de Guvern şi în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care vor arăta şi generaţiilor noi cât rău a însemnat comunismul pentru acest popor. Un cald omagiu celor care, prin jertfa lor, ne-au redat libertatea!", a mai spus premierul.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Ai perfecta dreptate, Ciucalatule, sa ne gandim la ei si la exemplul lor, pt ca astazi sa punem si noi umarul la inlaturarea si eliminarea voastra, adica a bestiilor criminal-naziste care conduc azi, Romania! Si dupa cum se vad lucrurile, suntem foarte aproape de un astfel de moment!

    in aceste zile voi sunteti dictatorii !

    ati calcat in picioare orice urma de decenta administrativa incalcand Constitutia, Carta Drepturilor Omului si alte cadre legislative de referinta de dragul imbogatirii Big Pharma cu bani pentru seruri experimentale anti-covid si cu introducerea certificatului dictatorial verde !  

    Sa va fie rusine carpelor!  

    voi vorbiti de dictatura?

    tocmai voi , cazaturilor ??????  

    1. În aceste momente, protestatarii se strâng în jurul Parlamentului, unde urmează să fie supusă la vot legea certificatului verde obligatoriu la locul de muncă. După estimările lui Aurelian Pavelescu, liderul PNȚCD, în acest moment, la Palatul Parlamentului, s-au adunat aproape 30.000 de protestatari. Transmisie în direct:

      up date: Legea certificatului verde a fost retrasă de pe ordinea de zi, întrucât nu s-a întrunit numărul necesar de voturi. Cel mai probabil, Guvernul Ciucă își va asuma răspunderea pentru certificatul verde, ignorând vocea protestatarilor. 

      Protestata rii au blocat traficul în jurul Parlamentului. Brigada Rutieră a dispus restricționarea traficului rutier pe bd. Națiunile Unite, segmentul de drum cuprins între str. B.P.Hașdeu și bd. Libertății, precum și pe banda I de circulație de pe Calea 13 Septembrie dinspre bd. Libertății către Hotel Marriot, conform Știripesurse 

    eu ma gandesc mai mult la cei care vor sa readuca dictatura . ai grija !

    da, da, am avut eroi pentru ca restul au fost oi. si acum ii comemoram la caldurica, aceeasi caldurica la care stateau si atunci oile cand cativa erau eroi. Rusine colaborationistilor actuali ai regimului (adica oricine foloseste certificatul ala).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb