Nicolăescu: "Liberalii din Comisia de buget nu vor participa la întâlnirea cu Vâlcov privind Codul fiscal"

Elena Deacu
Macroeconomie / 24 februarie 2015

Actualizare 16:10 Andreea Paul cere demisia lui Ponta şi Vâlcov, din cauza Codului Fiscal

Deputatul PNL Andreea Paul a cerut astăzi demisia ministrului de Finanţe, Darius Vâlcov, şi a premierului Victor Ponta, pentru "tentativa de a transforma Codul fiscal în instrument politic", scriu surse din presă.

Prim-vicepreşedintele PNL a declarat: "Alături de Eugen Nicolăescu şi de grupul parlamentar al PNL, cer public demisia ministrului de Finanţe, Darius Vâlcov, şi a premierului Victor Ponta pentru tentativa de a transforma Codul fiscal în instrument politic. România nu este Cuba. În Cuba, se anunţă în fiecare sezon câte o «revoluţie economică» - strânsul trestiei de zahăr este un exemplu. În România, Ponta ne propune o campanie fiscală revoluţionară - în cazul lui, strânsul facilităţilor fiscale, în condiţiile în care este direct responsabil de pierderea a zeci de mii de locuri de muncă în urma haosului fiscal creat".

Parlamentarul liberal a acuzat că "schiţa fiscală" a prim-ministrului este folosită doar ca "instrument politic", adăugând: "Demersul său este lovit de neîncredere. Problemele sale grave de imagine şi lipsa de credibilitate duc la atitudinile duplicitare ale premierului Victor Ponta, toxice ca de fiecare dată pentru România. Demisia premierului nu poate fi compensată cu promisiuni fiscale".

În opinia Andreei Paul, "Ponta încearcă din nou să înşele românii: promite relaxare fiscală şi ascunde faptul că povara va fi pusă pe umerii clasei de mijloc".

Politicianul PNL a mai spus că un proiect cum este noul Cod fiscal nu poate fi lansat în dezbatere publică zece zile, când legea prevede cel puţin 30 de zile.

(Valentin Busuioc)

---

Membrii PNL din Comisia de buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor au anunţat astăzi că nu participă la şedinţa comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului, dedicată prezentării, de către Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a proiectului noului Cod Fiscal, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

În opinia deputatului PNL Eugen Nicolăescu, Partidul Social Democrat "face un exerciţiu de imagine prezentând o serie de măsuri fiscale cu aparentă tentă liberală, în condiţiile în care, în aceşti ani de guvernare, PSD s-a dovedit un partid de sorginte socialistă, care nu poate aplica măsuri liberale în economie".

La rândul său, deputatul Andreea Paul a solicitat demisia ministrului de Finanţe Darius Vâlcov şi a premierului Victor Ponta, "pentru tentativa de a transforma Codul Fiscal în instrument politic - o schiţă fiscală mincinoasă, iresponsabilă şi populistă".

"Demersul PSD este lovit de neîncredere, având în vedere problemele grave de imagine, lipsa de credibilitate şi atitudinile duplicitare ale premierului Ponta, toxice ca de fiecare dată pentru România. De aceea, demisia premierului nu poate fi compensată cu promisiuni fiscale", a declarat Paul.

"Un proiect atât de important ca noul Cod fiscal nu poate fi lansat în dezbatere publică doar 10 zile, când legea prevede cel puţin 30 de zile. Mai mult, la o zi după prezentarea publică a schiţei fiscale a PSD, ministrul de finanţe Vâlcov iese public din nou şi anunţă modificarea schiţei: aplicarea TVA şi a noilor accize - înainte de termenele din schiţa iniţială, după care, la câteva zile, premierul Victor Ponta anunţă angajarea răspunderii Guvernului pe noul Cod Fiscal! Astfel, lipsa calculelor serioase ale PSD ne arată spiritul aventurier al tânărului pilot Ponta, care a pierdut controlul volanului. Experimentele fiscale nefericite pe care le propune actuala structură guvernamentală condusă de Victor Ponta vizează supraimpozitarea PFA-urilor, a microintreprinderilor, lovind exact în clasa de mijloc pe care liberalii doresc să o stimuleze", se mai arată în comunicatul liberalilor.

În acest context, Andreea Paul a apreciat că Victor Ponta promite relaxarea fiscală şi ascunde faptul că povara va fi pusă pe umerii clasei de mijloc, chemată să plătească factura compensării facilităţilor fiscale.

"Când ai TVA de 24% şi colectezi doar 13%, când ai crescut aberant accizele şi la o populaţie dublă colectezi mai puţin decât bulgarii, când ai un peisaj economic regional fragil, când tensiunile politice şi militare în regiune sunt atât de mari, inteligent este să râmăi într-un acord de precauţie cu FMI, aşa cum a făcut Polonia. Dar România nu are astăzi Guvern. Are un surogat de Guvern mincinos, iresponsabil, populist şi neserios, care n-are nimic de-a face cu inteligenţa", a concluzionat Paul.

Partidul Naţional Liberal consideră că "este imoral şi ipocrit" din partea PSD să angajeze pentru următorii ani modificarea Codului Fiscal, "când toată societatea ştie că PSD va pierde guvernarea anul acesta sau, cel mai târziu, în 2016".

Eugen Nicolăescu a comentat: "PSD şi Victor Ponta au contribuit la creşterea evaziunii fiscale, a corupţiei şi a majorării nivelului de fiscalitate (taxa pe stâlp, acciza la motorină, CAS la chirii). De aceea, afirm că demersul actualului guvern nu are nicio credibilitate şi nu inspiră niciun fel de siguranţă pentru români. PSD şi Victor Ponta aruncă România într-o abordare aventurieră. PSD, în frunte cu Victor Ponta, a sugrumat economia, a păcălit mediul de afaceri şi cetăţenii, aşa cum încearcă să facă şi acum prin vehiculata angajare a răspunderii pe noul Cod Fiscal. Acum, Partidul Naţional Liberal se află în opoziţie, prin urmare nu are cum să blocheze legiferarea prin procedura parlamentară".

PNL a asigurat mediul de afaceri că va prezenta în scurt timp un program de guvernare liberal "care să fie în interesul mediului de afaceri şi al cetăţenilor şi nu va credita demersul făţarnic al lui Victor Ponta care propune un simulacru de dezbatere", conchide comunicatul citat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb