NICU MARCU: "Îmbunătăţirea gradului de educaţie financiară la nivel naţional reprezintă una dintre priorităţile noastre"

S.B.
Piaţa de Capital / 5 octombrie 2020

Nicu Marcu (Sursa foto: facebook.com/asf.romania)

Nicu Marcu (Sursa foto: facebook.com/asf.romania)

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a transmis astăzi un mesaj cu ocazia evenimentului "Clopoţelul sună la BVB!", care deschide seria acţiunilor organizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară în cadrul campaniei internaţionale World Investor Week.

Nicu Marcu, a transmis acest mesaj unui grup de liceeni înscrişi în programul de educaţie financiară FinClub, derulat de către A.S.F. Tinerii au asistat online la eveniment şi au învăţat să tranzacţioneze la bursă în cadrul unui program demonstrativ.

"Dragi elevi,

Înainte de toate, regret că nu putem sta faţă în faţă. Aş fi vrut să vă strâng mâna şi să vă felicit sincer pentru modul în care înţelegeţi să vă pregătiţi pentru cariera profesională şi, de ce nu, pentru viaţă.

Faptul că aţi decis să vă înscrieţi din proprie iniţiativă în FinClub şi că sunteţi interesaţi încă de pe acum de înţelegerea mecanismelor şi a conceptelor financiare, reprezintă pentru mine un semn foarte important că sunteţi generaţia care va duce România la nivelul următor de dezvoltare.

Înainte de a fi Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară sunt profesor la Academia de Studii Economice din Bucureşti şi vă mărturisesc că mi-ar face o deosebită plăcere să deveniţi studenţii mei. Avem nevoie de tineri capabili şi serioşi care să aducă un suflu proaspăt în toate instituţiile publice dar şi în economia privată. Vă asigur că la A.S.F. uşa este deschisă celor cu o serioasă pregătire profesională!", a spus Nicu Marcu.

Acesta a mai adăugat: "Îmbunătăţirea gradului de educaţie financiară la nivel naţional reprezintă una dintre priorităţile noastre şi avem foarte multe programe pe care le dezvoltăm în colaborare cu licee şi cu universităţi din toată ţara. Vă invit să contribuiţi cu idei care pot avea impact asupra întregii generaţii. Este important să aflăm şi de la voi cum putem dezvolta piaţa de produse financiare şi relaţia cu viitorii investitori."

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. ce moaca de securist are si asta :))

    1. Poate ca de securist nu dar de manipulator smecher ARE sigur. Astazi nu am gasit nimic despre scaderea drastica la Sif 3 de 8,97 %. Smecheri care, daca ar fi posibil ar trebui sa scrie declaratii la procuratura, manipuleaza la greu, folosesc termeni sofisticati stiind foarte bine ca exista un numar imens de actionari persoane fizice pe bursa, unii sfatuiti sistematic sa investeasca cu promisiuni desarte ca vor CASTIGA sume fabuloase !!! dar care nu stiu si nici nu au timp sa se familiarizeze cu termenii lor stintifici si sofisticati si csre,. la prima alarma vor vinde feftin spre profitul sarlatanilor. BVB si smecherii ca cel in cauza, niste hiene cu chip uman, mizerii umane dar care totusi isi gasesc locul promitand multe pentru multi fraieri sub forma ... educatie financiara intro vreme in care "omul trebuie sa alerge dupa multe inclusiv pentru existenta" fara a ava timp sa se familiarizeze cu termenii lor sofisticati si fiind in cele din urma "fripti in urma smecheriilor astora pe BVB".

      Poate inainte sa aberezi te-ai putea documenta sa vezi ca 5.10.2020 a fost data ex dividend pt AGA din 28.04.2020 la SIF3. Asta daca stii ce inseamna.. .

    nenea marcu ia ziceti domne, ce parere aveti cu ceea ce se intampla la sif5 ??? dati si un comunicat in acest sens. sau te faci ca nu vezi ? hai ca suntem curiosi

    1. E ocupat sa aduca marfa proaspata ca sa aiba ce prosti Lakis, Dragoi si Gradinescu.

    Domnule director al AnSF (Autoritatatea de neSupraveghere Financiara), ce spuneti, acceptati un control la sange din partea Uniunii Europene ? :D

    "Îmbunătăţirea gradului de educaţie financiară la nivel naţional" -------Ma scuzati dar :))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))))))

    :))))))) )))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))) 

    Ce educatie financiara cand multi romani nu stiu ce e sapunul si pasta de dinti, nu au baii in casa, nu au carduri bancare. Ne tot educati finaciar din 2008, la bursa tot atatia suntem sau tot mai putini de la an la an.

    Dl. Marcu este într un asemenea deficit de imagine ca simte nevoia să facă putina propagandă de 2 lei. Cam cât e actiunea la Sif1, ca la SIF 5 merge spre minus după preluarea ostilă.

    Ce sa spună de Sif5 ca a mâncat cozonac de acolo,ca administrator la SC Elpreco și Oltenia Lessing ,ca cenzorul la Univers Ramnicu vilcea și Voltalim dinpartea Sif Oltenia ,ca economist laSc Mercur ,și acum da cu barda inCiurezu ca nu l-a pus Dir.economic și e supărat ca i-a angajat soția ca medic doar un an la Sif 5.

    1. Desi nu cred ca ai spus TOT , ai spus destule ca oamenii sa inteleaga cine sunt sarlatanii care au pus mana pe BVB, daca ai dreptate, asemenea escroci vor nenorocii multi romanii ademeniti cu "prajituri frumoase sa-si investeasca bruma de bani pe BVB" si care la final vor constata pe propria piele ce inseamna increderea in asemenea sarlatani. Cred ca asemenea sarlatani - si sunt multi - trebuie demascati chiar si prin asemenea postari online !!!!!!. Nu apare nimic despre degringolada de la Sif5,, nimic despre scaderea drastica de 8,9 % de la SIF 3 aranjata probabil pentru buzunarele smecherilor si in defavoarea actionarilor persoane fizice care speriate de scadere vor vinde ieftin facandu-si investitia la BVB - PRAF.... . Felicitari pentru detalii !!!!!!.

      Scaderea de la SIF3 e corectia ex-dividend. Care smecheri?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb